BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,76
ALTIN 2.494,00
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Hawking'den önemli uyarı! Robotlardan değil...

Fizikçi Stephen Hawking, makineleşme ve robotlaşma konusundaki soruya, "korkmamız gereken robotlar değil, kapitalizm" şeklinde yanıt verdi.

Abone ol

Dünyanın en önemli bilim insanlarından fizikçi Stephen Hawking "Reddit Ask Me Anything" adlı programda önemli açıklamalar yaptı.  

Hawking, makineleşme ve robotların bir ekonomik çöküş yaratmayacağını, ancak açgözlü insanların buna neden olabileceğini ifade ederek, "korkmamız gereken robotlaşma değil, kapitalizmdir" dedi.

Birçok işin makineler tarafından yapılmaya başlanmasının ekonomik eşitsizlikleri hızla artıracağını vurgulayan Hawking, daha çok makine ve robota sahip olan zengin kesimlerin birden bire artan bu zenginliği paylaşmayı reddedeceklerini söyledi.

Huffington Post'taki habere göre "Robotlar ihtiyacımız olan her şeyi üretebiliyorsa, sorun bunların nasıl bölüşüleceğidir" diyen Hawking, makineleşmenin getirdiği zenginlik paylaşılırsa herkesin rahat bir yaşam sürebileceğini, ancak tersi durumda çok sayıda insanın olağanüstü kötü koşullarda yoksullukla mücadele etmek zorunda kalacağını belirtti. Teknolojik gelişmelerin eşitsizlikleri arttırdığını söyleyen Hawking, "gelişme trendi ikinci olasılığı işaret ediyor" dedi.