BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Havana'da 51 kolera vakası

Küba Sağlık Bakanlığı, başkent Havana'da 51 kolera vakası görüldüğünü duyurdu. Ülkede onlarca yıldır ülkede bu kadar çok sayıda kolera vakasına rastlanmamıştı.

Abone ol

Küba Sağlık Bakanlığı, başkent Havana'da 51 kolera vakası görüldüğünü açıkladı. Ülkede onlarca yıldır ülkede bu kadar çok sayıda kolera vakasına rastlanmamıştı.

Bakanlığın açıklamasında sağlık görevlilerinin bazı bölgelerde akut ishal vakalarında artış belirlediği, bunların daha sonra kolera olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

Hastalığın kaynağının, geçen yıl ülkenin doğusunda koleraya yakalanan, yiyecek satılan bir dükkanın sahibi olduğu belirtildi.

Doktorların bazı bölgelerde ev ev dolaşarak kolera taraması yaptığı kaydediliyor.

Başkentte bir kaç gündür ishal vakalarının arttığı söylentileri dolaşıyordu. Bu ayın başlarında bir kişinin koleradan öldüğü belirtiliyor.

Kolera vakalarının ilk görüldüğü yer olduğu düşünülen Cerro semtinde kafeler ve lokantaların kapatıldığı, açık gıda satışına izin verilmediği bildiriliyor.

İlk kolera vakası 6 Ocak'ta görüldü. Sağlık Bakanlığı'na göre o tarihten sonra hemen önlemler alındı ve hastalık "yok olma safhasına" geldi.

Bakanlık halka hijyene dikkat etme çağrısında bulundu.

Kolera su ve yiyecekle bulaşıyor. İshal yoluyla ağır su kaybına neden olan hastalık tedavi edilmezse ölümcül olabiliyor.

Geçen Temmuz'a kadar 1959'dan bu yana Küba'da kolera salgını görülmemişti.