BIST 10.241
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.376,16
HABER /  GÜNCEL

Havamız bozuldu

İstanbul hariç Şubat 2006'da yapılan hava kirliliği ölçümlerinde felaket sonuçlar ortaya çıktı.

Abone ol

İstanbul hariç Şubat 2006'da yapılan hava kirliliği ölçümlerinde, bir önceki yılın aynı ayına göre, kükürdioksit ortalamalarında en çok artış Balıkesir'de, partiküler ortalamalarında ise Manisa'da tespit edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sonuçlarına göre, 2006 yılı Şubat ayında kükürtdioksit (SO2) ortalamalarının en yüksek bulunduğu diğer il ve ilçe merkezleri kirlilik sırasına göre Bayburt, Siirt, Kütahya, Manisa ve Erzurum oldu. Aynı dönemde partiküler madde (duman) ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise kirlilik sırasına göre Bayburt, Kütahya, Siirt, Trabzon ve Isparta olarak sıralandı.

Kükürtdioksit (SO2) ortalamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre en çok artış görülen il ve ilçe merkezleri yüzde 138 ile Balıkesir, yüzde 62 ile Konya, yüzde 61 ile Manisa, yüzde 55 ile Kocaeli (Körfez) ve yüzde 48 ile Yozgat'dır. Aynı dönemde en çok azalış görülen il ve ilçe merkezleri ise yüzde 55 ile Samsun, yüzde 53 ile Çorum, yüzde 33 ile Gaziantep, Kayseri ve Zonguldak, yüzde 29 ile Tokat ve yüzde 26 ile Eskişehir oldu. Aynı dönemde partiküler madde (duman) ortalamalarında bir önceki yılın aynı ayına göre en çok artış görülen il ve ilçe merkezleri yüzde 180 ile Manisa, yüzde 105 ile İzmir (Ödemiş), yüzde 100 ile Kırıkkale, yüzde 95 ile Balıkesir ve yüzde 89 ile Kocaeli (Körfez) oldu.

En çok azalış görülen il ve ilçe merkezleri ise yüzde 77 ile Tokat, yüzde 74 ile Bilecik (Merkez), yüzde 54 ile Bursa (Orhangazi), yüzde 48 ile Zonguldak ve yüzde 39 ile Sivas şeklinde sıralandı. 2006 yılı Şubat ayında Ankara ve İzmir il merkezleriyle İzmir (Ödemiş) ilçe merkezinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, Hedef Sınır (HS) değeri Ankara'da Cebeci semtinde aşılırken, Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri ve 1. Uyarı Kademesi Sınır (1.UKS) değeri ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılamadı. Partiküler madde ortalamaları incelendiğinde, Hedef Sınır (HS) değeri Ankara'da Bahçelievler, Cebeci, Demetevler ve Sıhhiye semtlerinde aşılırken, Kısa Vadeli Sınır (KVS) değeri ve 1.Uyarı Kademesi Sınır (1.UKS) değeri Ankara'da Cebeci semtinde aşılırken, İzmir il merkeziyle İzmir (Ödemiş) ilçe merkezinde ölçüm yapılan hiçbir istasyonda aşılmadı.