BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  GÜNCEL

Havada büyük panik!

71 yolcu ve 6 mürettebatıyla Antalya-İstanbul seferini yapan uçak, askeri bir uçakla burun buruna geldi...

Abone ol

Antalya'dan aldığı 71 yolcu ve 6 mürettebatıyla Antalya-İstanbul seferini yapan Onur Air Havayolları'na ait uçak, Beykoz semalarında askeri bir uçakla burun buruna geldi. Pilotun son anda yaptığı tırmanış manevrası sayesinde yaklaşık 300 feet (100 metre) yaklaşan uçaklar, büyük bir facianın eşiğinden döndü.

1'i bebek 71 yolcusu ve 6 mürettebatıyla saat 18.45'te Antalya'dan havalanan Onur Air'e ait TC-ONP Kuyruk isimli MD-88 tipi uçak, saat 19.15 sıralarında Atatürk Havalimanı Trafik Kontrolü'nün talimatlarıyla 24 no'lu pist için iniş izni aldı. Samandıra-Beykoz semalarında piste iniş talimatı ile 4 bin feet'ten alçalışa geçen uçak, o sırada havadaki askeri bir uçakla karşı karşıya geldi. Kokpitte bulunan Trafik İkaz ve Çarpışma Kaçınma Sistemi'nin (TCAS) ışıklı ve sesli uyarısı üzerine pilot, uçağa son anda müdahale ederek sert bir tırmanış gerçekleştirdi. Uçak içerisinde bulunan yolcuların orta bölmelerde oturmaları nedeniyle tırmanış, yolcular arasında ciddi bir paniğe neden olmazken, uçak tehlikenin ardından normal bir şekilde Atatürk Havalimanı'na indi.

Onur Air Havayolları yetkilileri, tehlikeli yaklaşma konusunda askeri uçakların eğitim uçuşu yaptıklarını ve en fazla 3 bin feet yükselmeleri gerekirken, bu limitin 500 feet aşılarak 3 bin 500 feet'e kadar çıktıklarını savunarak, ilgili birimler hakkında şikayetçi olduklarını belirtti.