BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,66
ALTIN 2.386,59
HABER /  DÜNYA

Havaalanında grev

Lufthansa çalışanlarının 24 saatlik grevi gece yarısında başladı, yüzlerce uçuş iptal edildi.

Abone ol

Alman havayolu şirketi Lufthansa'da kabin çalışanlarının 24 saatlik grevi Cuma günü erken saatlerde başladı.

Aralarında Frankfurt, Münih ve Berlin havalimanlarının da bulunduğu 6 havalimanında süren 24 saatlik grev nedeniyle çok sayıda uçuş iptal edildi. Gün içerisinde yaklaşık 1200 seferin iptal edilmesi, grevin hafta sonunda yapılacak uçuşları da etkilemesi bekleniyor.

Yaklaşık 10 bin çalışanı temsil eden Bağımsız Kabin Görevlileri Örgütü (UFO) adlı sendika, grevlerin Frankfurt, Münih, Hamburg, Düsseldorf, Stuttgart ve Berlin havalimanlarında Cumartesi sabahına kadar süreceğini duyurdu.

Lufthansa, iptal edilen seferler için yolculara ücret iadesi bilet değiştirme imkanı tanıyor. Almanya içinde seyahat edecek yolculara demiryolları alternatifi sunuluyor.

UFO sendikası, Lufthansa yönetimi ile süren müzakerelerin sonuçsuz kalması üzerine geçtiğimiz cuma günü Frankfurt Havalimanı'nda başladığı iş bırakma eylemini, kademeli olarak diğer havalimanlarına yaymış ve eylem saatlerini de uzatmıştı.

Sendika, Lufthansa'nın kabin hizmetlerinde geçici personel kullanmasına karşı çıkarken, çalışanları için iş güvencesi talep ediyor ve ücretlerde yüzde 5'lik artış istiyor. Lufthansa yönetimi ise ücretlerde yüzde 3,5'lik zam önerirken, geçici personel çalıştırma uygulaması hakkında sendika ile müzakere etmeyi kabul etmiyor.