BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kar tekrar geliyor!

Mevsim normallerinde seyreden sıcaklık düşüyor. Hava durumu raporlarına göre pazar günü Kırlareli, Bursa ve Bilecik'te karla karışık yağmur var. Peki Ankara, İstanbul, İzmir, Afyon, Eskişehir ve Konya'da hava nasıl

Abone ol

Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklğı önümüzdeki günlerde düşecek. Hava durumu raporlarına göre pazar günü öğleden sonra Balkanlardan gelen yeni soğuk hava dalgası, başta Trakya olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak. Meteorolojinin sitesinden alınan son verilere göre, Trakya, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde genellikle yağmur şeklinde ve akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Bilecik ve Kütahya ile Bursa'nın dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde beklendiği kaydedildi. Peki İstanbul, Ankara, Bursa, Kırklareli, Afyon, Eskişehir, Konya, Bolu ve Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak.

HAVA DURUMU SON TAHMİN-KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

hava-durumu.20150305090042.jpg

KARLA KARIŞIK YAĞMUR GELİYOR!

Pazar günü sıcaklıkların düşmesi ile birlikte özellikle Trakya'da Kırklareli çevresinde ve Bursa'nın yüksek yerlerinde karla karışık yağmurun görülmesi bekleniyor. Çarşamba gününden itibaren ise soğuk ve karlı hava dalgası yurdun büyük bir bölümünde etkili olacak. İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu bölgelerinde karla karışık yağmur görülecek, sıcaklık degerleri ise hissedilir derecede düşecek.

İŞTE METEOROLOJİNİN 6 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 

screen-shot-2015-03-05-at-8.40.56-am.png

ÖNCE YAĞMUR SONRA KAR!

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimleri ile zamanla kuzeybatısının parçalı ve çok bulutlu, Rize, Artvin ve Ardahan çevreleri ile akşam saatlerinde Trakya'nın yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur, Ardahan, Artvin il merkezi ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

hava-durumu1.20150305090114.jpg

HAVA SICAKLIĞI

İç ve batı bölgelerde 3 ile 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar Kuzey ve doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı, diğer bölgelerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, güneybatı kıyılarda akşam ve gece saatlerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLİDEN BUGÜN İÇİN DON UYARISI!

Zirai Don Riskine Dikkat! Bugün gece meyve ağaçlarının tomurcuklanmaya başladığı, Orta Karadeniz ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan vatandaşlarımızın ve ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BOLU'DA KAR ULAŞIMI DURDURDU!

D-100 karayolunun BoluDağı kesiminde başlayan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

Yolun Abant Kavşağı ve Yumrukaya mevkisinde sabah etkisini artıran kar yağışı, aralıklarla devam ediyor.

Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor.

Bu arada, Bolu il merkezinde başlayan kar yağışı da etkisini sürdürüyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Az bulutlu, zamanla bölge genelinin parçalı çok bulutlu, Trakya kesiminin akşam saatlerinde yer yer hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde güney ve doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor. En Düşük (°C) En Yüksek (°C)
BURSA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu   17
EDIRNE Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yer yer hafif yağmurlu   12
İSTANBUL Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu   13
KIRKLARELI Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde yer yer hafif yağmurlu   13
EGE Az bulutlu, zamanla bölge genelinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor. Akşam ve gece saatlerinde güney kıyılarında rüzgarın güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.
A.KARAHISAR Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu   12
IZMIR Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu   18
MANISA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu   18
MUĞLA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu   15
AKDENİZ Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresinde yer yer sis ve pus bekleniyor.
ADANA Parçalı bulutlu   21
ANTALYA Az bulutlu   19
HATAY Parçalı bulutlu   19
MERSIN Az bulutlu   20
İÇ ANADOLU Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.
ANKARA Parçalı bulutlu   10
CANKIRI Parçalı bulutlu   9
ESKISEHIR Parçalı bulutlu   11
KONYA Parçalı bulutlu   12
BATI KARADENİZ Parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.
BOLU Parçalı zamanla çok bulutlu   11
DÜZCE Parçalı zamanla çok bulutlu   15
KARABÜK Parçalı bulutlu   13
ZONGULDAK Parçalı zamanla çok bulutlu   13
ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı doğusu çok bulutlu, Rize ile Artvin kıyı kesimlerinin yağmurlu, Artvin il merkezi ve yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.
AMASYA Parçalı bulutlu   11
SAMSUN Parçalı bulutlu   12
TOKAT Parçalı bulutlu   8
TRABZON Çok bulutlu   10
DOĞU ANADOLU Parçalı doğusunun çok bulutlu, sabah saatlerinde Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.
ERZINCAN Parçalı bulutlu   3
ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu   0
KARS Parçalı ve çok bulutlu   -3
MALATYA Parçalı bulutlu   8
GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DIYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu   11
GAZIANTEP Parçalı ve az bulutlu   13
SANLIURFA Parçalı ve az bulutlu   14
SIIRT Parçalı ve az bulutlu   11