BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kar bu illerde okulları tatil ettirdi!

Yeni hava durumu raporunu meteoroloji açıkladı. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya, Bursa, Kocaeli ve Balıkesir'de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Peki hangi illerde okullar tatil edildi?

Abone ol

Meteoroloji son hava tahminleri açıkladı. İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir, Bursa, Konya, Balıkesir ve Kocaeli'de yapılan son değerlendirmelere göre kar yağışı aralıklarla etkisini gösterecek. Gece başlayan yağışların gün ortasında şiddetini arttırarak devam etmesi bekleniyor. Yurt genelinde haftanın en soğuk günü çarşamba günü yaşanacak. Meteoroloji, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşLarı uyarıyor.

EĞİTİME BU İLLERDE KAR TATİLİ

Ankara, İstanbul, Bitlis, Tunceli, Balıkesir'in Kepsut, Uşak, Bingöl, Tunceli, Düzce, Elazığ, Bitlis'in Tatvan ve Hizan ilçelerinde, Malatya, Kastamonu, Uşak, Afyon, Denizli, Manisa, Kütahya, Burdur, Kocaeli, Samsun, Sakarya, Erzurum, Çankırı, Çorum, Konya ve Isparta'da okulara bir gün ara verildi.

hava-1.jpg

KARA KIŞ YURDU ESİR ALDI

Yapılan son hava tahminlerine göre; Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyıları dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz Kıyıları ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağmur ve sağanak; yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Marmara'nın doğusu, Antalya'nın doğu ilçeleri, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunda etkili olacak

KAR ŞİDDETİ ARTACAK

Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğusu ile Isparta, Afyonkarahisar, Kütahya, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli; Doğu Anadolu'nun batısı, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. İç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

hava-2.jpg

KUVVETLİ FIRTINA ETKİLİ OLACAK

Batı bölgelerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimizde kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (60-90 km/saat) esmesi bekleniyor.

hava-3.jpg

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Analiz Uzmanı Hayrettin Akoğlu, İstanbul'da karın bugün  ve çarşamba günü kent genelinde etkili olacağını bildirdi.
istanbul-5-günlük-hava-durumu.20150105143854.jpg
İstanbul 5 günlük hava durumu tahmini

SICAKLIK 10 DERECE DAHA DÜŞECEK

Akoğlu, yaptığı açıklamada hissedilir derecede azalacak sıcaklığın, hafta sonuna kadar 5-10 derece daha düşeceğini ifade etti. Akoğlu, "Tahminlere göre kar, çarşamba günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirecek. Ancak sıcaklık artmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

i̇stanbul.jpg

İSTANBUL EKSİ 6 DERECEYİ GÖRECEK

Don ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyaran Akoğlu, şunları kaydetti:

"Bu uyarımız İstanbul'un yanı sıra Marmara'nın doğusu ve ülkenin diğer bölgeleri için geçerlidir. İstanbul'da bu gece hava sıcaklığı eksi 6 civarında olmasını bekliyoruz. Gece sıcaklıkları çok düşecek. Don ve buzlanma görülebilir. Ayrıca yarın gece saatlerinden sonra Marmara Bölgesi'nin tamamında poyraz etkili olacak."

ŞİDDETLİ FIRTINA UYARISI
Meteorolojinin sitesinde verilen son uyarılardan biri de şiddetli fırtına olacağı yönünde. Sitede yer alan uyarı şöyle;

Batı Karadeniz'in batısı ile Marmara'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgarın, etkisini bugün (Salı) ilk saatlerden itibaren artırarak 6 ila 8 (60-75 km/s) kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.

Fırtına'nın Çarşamba günü sabah saatlerinden sonra Marmara'da, aynı gün öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in batısında etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojinin sitesinde Ankara hava durumu için özel bir uyarı yer aldı. Bu hava tahmininde şu ifadeler yer aldı;

ankara.20150106093832.jpg

Ankara'da dün gece saatlerinden itibaren yeniden başlayacn kar yağışının, bugün (Salı) öğle saatlerine kadar il genelinde kuvvetli olacağı ve yerde 10-20 cm kar örtüsü bırakacağı tahmin ediliyor.

KARDAN SONRA DONDURUCU SOĞUK

Kar yağışının ardından Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ankara'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı, en düşük hava sıcaklığının ise -15 °C ve altına düşeceği tahmin edilmektedir.

Ankara il genelinde görülecek kar yağışı ve aşırı soğuk havanın neden olabileceği başta ulaşımda aksamalar olmak üzere, buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


 ankara-hava-durumu-5-gün.jpg

İZMİR'DE KAR NE KADAR YAĞACAK?

ZMİR'de hava durumu nasıl olacak, meteoroloji son tahminleri açıkladı. Bölgenin iç kesimlerinde sabah saatlerind ekar yağışı görülebilir. Uzmanlar don ve buzlanma için vatandaşları uyardı. Çarşamba günü haftanın en soğuk günü olacak sıcaklıklar -4 dereceye kadar düşecek.

Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların bölgemizin kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olacağı beklenmektedir. Bu sabah ilk saatler ile gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

i̇zmi̇r.jpg

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklar 4 ila 6 derece azalacak.

RÜZGAR: Kuzey-kuzeydoğudan kuvvetli, kıyı kesimlerde zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

UYARILAR
Bölgemizde beklenen kar yağışlarının; bölgemizin iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Ege Denizi'nde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına beklendiğinden denizcilerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Bölgemizin genelinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden tarımsal faaliyete devam eden üreticilerimizin zirai don tehlikesine karşı, trafiğe çıkan vatandaşlarımızın buzlanma ve don olayına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

screen-shot-2015-01-06-at-8.21.42-am.png

OKULLARA KAR TATİLİ OLAN İLLER

İSTANBUL : İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokullar ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime yarın bir gün süreyle ara verildi.

ANKARA : Ankara Valiliği Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı’da okulları yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil etti.

İZMİR : Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yollardaki kar nedeniyle sabah okula gelemedi. Bu ilçelerde ulaşımda sıkıntı yaşanan köy ve mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.  

MANİSA : Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yoğun kar yağışı nedeniyle Manisa'nın üç ilçesinde ilköğretim okullarının bir gün tatil edildiğini açıkladı.

KONYA : Konya genelinde 4 ilçe hariç kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi. Kar yağışı dolayısıyla Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar dışındaki ilçeler dışında eğitime bir gün ara verildiği kaydedilen açıklamada; il merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerin 1 gün tatil edildiği vurgulandı.

Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak. Konya'da kar yağışı nedeniyle Selçuk ve KTO Karatay üniversitelerinde eğitime bir gün ara verildi.

BALIKESİR : Balıkesir genelinde kar yağışı nedeniyle bugün eğitime bir gün ara verildi.

KOCAELİ VE BURDUR : Kocaeli ve Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime ara verildi.

KÜTAHYA : Kütahya il merkezi ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

DÜZCE : Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği belirtildi.

ISPARTA : Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.  Isparta Valisi Vahdettin Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve ilçelerde anaokulu, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiğini bildirdi.

Özkan, kamu kurumlarında çalışan engellilerin de bugün idari izinli sayılacağını kaydetti.

SAMSUN : Samsun'un bazı ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Samsun Valiliği, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Vezirköprü, Ayvacık, Canik ve Salıpazarı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

SAKARYA : Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar bugün tatil edildi.

ERZURUM : Karayazı ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe genelinde ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.

ÇANKIRI : Çankırı'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,  kentteki kar yağışının etkisini yoğun şekilde sürdürmesi dolayısıyla il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği kaydedildi.

ÇORUM : Çorum'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile 13 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Açıklamada, hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KIRIKKALE : Kırıkkale'nin Balışeyh ve Sulakyurt ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Balışeyh Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve hava şartlarının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.