BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu alarmı yoğun kar yağışı geliyor

Meteoroloji hava durumu alarmı yayınladı. Bugün Giresun, Trabzon, Rize ve Erzurum başka olmak üzere bir çok ilde yoğun kar yağışı olacak.

Abone ol

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü sitesi yarın için yaptığı hava durumu uyarısında yoğun kar yağışı alarmı verdi. Sadece Doğu illeri değil Trabzon ve Rize başta olmak üzere Karadeniz illerinde de yoğun kar yağışı bekleniyor.

Son hava durumu raporunu yayınlayan meteoroloji 9 ilde 20 santimi aşan kar yağışı olacağını duyurdu. Kar yağışı bugün başlayacak ve yoğun bir şekilde etkili olacak. Yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve buzlanmaya bağlı yol kapanmaları olabilir.

HAVA DURUMU UYARISI : 9 İLDE KAR

Meteorolojinin yoğun kar yağışı için alarm yayınladığı Karadeniz illeri şunlar;

-Giresun,
-Trabzon,
-Rize
-Artvin
-Gümüşhane,
-Bayburt 

UYARI VERİLEN DOĞU ANADOLU İLLERİ

Yoğun kar yağışı Karadeniz ile birlikte Doğu Anadolu bölgesini de vuracak. Kar yağışının 20 santimi aşması bekleniyor. Şiddetli rüzgarla birlikte don görülecek ve ulaşımda aksamalar meydana gelebilecek. Yarın yoğun kar yağışı alacak iller şunlar oldu;

-Erzurum,
-Kars
-Ardahan

METEOROLOJİ : ÇOK ŞİDDETLİ FIRTINA ALARMI

Meteorolojiden üstüste gelen uyarılardan biri de şiddetli fırtına üzerine oldu. Batı ve Doğu Karadeniz'de yarın ve perşembe günü çok şiddetli ve kuvvetli fırtına bekleniyor. Meteoroloji uyarıyı şöyle duyurdu;

Batı Karadeniz'in doğusunda rüzgarın, Çarşamba (11.11.2015) günü ilk saatlerden itibaren batı ve güneybatı, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (49-74km/s), yer yer 9 kuvvetinde (75-88km/s) kuvvetli fırtına,

Rüzgarın Doğu Karadeniz'in batısında, Çarşamba(11.11.2015) günü sabah saatlerden itibaren batı ve kuzeybatı, doğusunda batı ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 (49-74km/s), yer yer 9 kuvvetinde (75-88km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Fırtına'nın Batı Karadeniz'in doğusunda Perşembe (12.11.2015) günü sabah saatlerinde, Doğu Karadeniz'de Perşembe (12.11.2015) günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

ERZURUM KAR ALTINDA KALDI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent merkezinde yolları açık tutabilmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Sabah saatlerinde yer yer sis ve pus etkili olurken, bölge genelinde hava sıcaklıklarının 1 ila 3 derece düşeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının gün içinde Iğdır'da 11, Erzincan'da 9,  Ağrı'da 6, Ardahan'da 4, Erzurum ve Kars'ta 5 derece olması bekleniyor.

TOKAT HAVA DURUMU KAR YAĞIŞI

Tokat-Sivas karayolu Çamlıbel mevkisinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çamlıbel mevkisinde kar yağışı nedeniyle yaklaşık 15 çekici yolda kaldı. Karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.  Bazı sürücülerin araçlarına zincir taktıkları görüldü. 

ILGAZ DAĞI YOL DURUMU

Ilgaz Dağı'nın yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan ve etkisini artıran kar yağışı nedeniyle D-765 karayolunda bazı araçlar yolda kaldı. Araçlarına zincir takarak yollarına devam etmek isteyen sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

Sürücülerden Ümit Kaya, İstanbul'dan Kastamonu'ya bir otel inşaatında çalışmak için geldiklerini söyledi. Kar yağışına hazırlıksız yakaladıklarını anlatan Kaya, "Yaklaşık iki saattir mahsur durumdayız. Kar yağışına hazırlıksız yakalandığımız için aracımıza zincir de takamadık. Şimdilik burada bekliyoruz. Yağış durmasıyla birlikte en kötü ihtimalle Kastamonu'ya ineceğiz" dedi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye gelen Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri ise kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.