BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.398,55
HABER /  POLİTİKA

Hatip Dicle krizine Işıklar çözümü!

BDP'nin boykot kararına neden olan Hatip Dicle için önerileri kalın bir dosya haline getirildi. Olası bir davet için BDP hazır

Abone ol

Türkiye'de siyasi gündem futbol dünyasında deprem etkisi yaratan şike operasyonunun gölgesinde kaldı. Siyaset sahnesi yemin etmeme ve boykot krizine neden olan sorunların çözümü için formül aramaya devam ediyor.

BDP'liler YSK'nın milletvekilliğini düşürdüğü Hatip Dicle için dosya hazırladı. İçinde çeşitli çözüm önerilerinin bulunduğu dosyada daha önce HADEP Genel Başkanlığı yapan Fehmi Işıklar ile ilgili de bir YSK kararı bulunuyor.

BDP'nin boykot kararından geri adım atması için hükümetten olumlu bir sinyal henüz gelmedi. Diyarbakır'daki sivil örgütler Başbakan'ın kapısını çalarak, "BDP ile görüşün" çağrısı yapmaya hazırlanıyor.

BDP ise hükümet kanadından gelecek olası bir davet için "Dicle" dosyası hazırladı. Dosyada 1988'de eski HADEP Başkanı Fehmi Işıklar'la ilgili karara vurgu yapılyor. Işıklar da adaylık sürecinde Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) şikâyet edilmiş, Kurul "yetki Meclis'tedir" demişti. Meclis'e dönüş için zemin yoklayan BDP'nin bu hafta AK Parti ile temasa geçmesi bekleniyor. Olası görüşme ihtimalini gözeterek hukukçulara hazırlatılan kalın "Dicle" dosyasında Işıklar örneğinden Terörle Mücadele Yasası'nda yapılabilecek değişikliklere kadar birçok öneri yer alıyor.

GÖZLER ANAYASA MAHKEMESİNDE

Dicle'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun da Perşembe günü görüşülmesi bekleniyor. Mahkeme'nin müracaatı bireysel başvuru kapsamında değil, mevcut Anayasa hükümleri çerçevesinde değerlendirdiği belirtiliyor. Anayasa Mahkemesi Dicle'ye vekillik yolu da açabilir.