BIST 10.657
DOLAR 32,08
EURO 34,80
ALTIN 2.419,06
HABER /  GÜNCEL

Şike soruşturmasını bakın kim istemiş

Şike soruşturmasında düğmeye ilk basan ismin Zekeriya Öz olduğu açıklandı

Abone ol

Şike iddialarına ilişkin soruşturmanın aralık ayında organize bir suç örgütüne yönelik başlatıldığı ve yapılan teknik takipler sonucu kulüp yöneticilerine kadar uzandığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, soruşturmayı bir ihbar üzerine Başsavcı Vekili olan Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz'ün Aralık 2010 yılında başlattığı belirtildi. Dosyanın daha sonra savcı Mehmet Berk'e verildiği ifade edildi. Uzun süren teknik takibin ardından operasyonlara başlandığı kaydedildi. Soruşturmanın Olgun Peker yönetimindeki suç örgütüne yönelik başlatıldığı belirtildi.

PEKER'İN İSMİ ŞİKE SORUŞTURMASINDA

Ergenekon sanığı Sedat Peker'in işlerini yürüttüğü iddia edilen Olgun Peker'in tehditle maç sonuçlarını etkilediği, futbolcuları tehdit ettikleri ifade edildi. Bu örgüte yönelik teknik takip sırasında kulüplerdeki bazı isimlerin de şikeye yönelik görüşmeleri tespit edildi.

AZİZ YILDIRIM DA PEKER' İLE GÖRÜŞTÜ

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da teknik takibe alındığı, Peker ile görüşmelerinin olduğu öğrenildi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 50'ye yakın ismin gözaltında olduğu ancak bu sayının artacağı belirtildi. Yıldırım ile birlikte Olgun Peker'in de gözaltında olduğu kaydedildi.

Olgun Peker, daha önceki bir açıklamasında Sedat Peker ile olan ilişkisini gizlemediğini, bu ilişkinin çıkar değil sevgi ilişkisi olduğunu ifade etmişti.