BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  GÜNCEL

Hatay’da büyük orman yangını! Orman yangını evlere sıçradı, bahçeyi temizlerken ormanı yaktı

HATAY’ın Belen ilçesinde, yerleşim yerine yakın bir bölgede başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Yangında şimdiye kadar 3 ev yanarak kül olurken, 3 mahalle boşaltıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Yangının bahçe temizliğinden çıktığı düşünülüyor" deyip anız yakma konusunda tekrar uyardı.

Abone ol

Hatay'da orman yangını büyüyor. Belen'e bağlı Soğukoluk yaylası Derebahçe Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Belen Belediye Başkanı: 3 ev yandı

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, 3 evin yandığını belirtirken, 'Ekipler müdahale ediyor. Yangın büyüdü, birbirinden kopuk alanlarda. Bakanlığımızdan yeni ekipler geliyor. Yangın bölgesine yakın vatandaşlarımız evlerini boşaltsınlar. Yaralanma durumu yok. 3 saattir yangın sürüyor. Çalışma bölgesindeyim.' şeklinde konuştu.

İki mahalle tahliye edildi

Yangın nedeni ile Gülpınar ve Soğukoluk Mahalleleri tahliye edilirken Hatay Valisi Mustafa Masatlı, "Soğuoluk mevkiinde çıkan Orman yangınına havadan ve karadan ekiplerimiz müdahale ediyor, çevre illerden destek ekipleri de istedik. Mevkideki yerleşim yerlerindeki vatandaşlarımızı tahliye ettik" açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Hatay Belen’deki orman yangınına 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz ve 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor" bilgisi verdi. 

Yangının çıkış nedeni: Bahçe temizliği

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının çıkış nedenini şöyle açıkladı: "Yangının bahçe temizliğinden çıktığı düşünülüyor. Halihazırda 200 hektarlık bir alan etkilendi. 500 arkadaşımızla birlikte şu an müdahale ediliyor. Yangının enerjisini azaldığını düşünüyoruz. Gece devam etme ihtimaline karşı 3 gece görüşlü aracı sevk ettik. Bugün çıkan yangın sayısı 15. Devam eden 4 yangın var biri Hatay, biri Mersin. Bahçe temizliği gibi anız yakma gibi faaliyetlerden kaçınalım. Ormanlarda herhangi bir ateş yakmayalım. Ya da yangın çıkarabilecek materyalleri ormanda bırakmayalım."

Su tankeri alevlerin içinde kaldı

Yangını söndürme çalışmaları, ekiplerin hummalı çalışmasıyla devam ediyor. Ekiplerin zorlu çalışmaları esnasında bir su tankeri ise alevlerin içerisinde kaldı. Bölgeye 2 askeri helikopter ve çok sayıda askeri iş makinesi ile askeri personel sevk edildi.

Yangını söndürme çalışmaları devam ederken, bölge halkı da ekiplerin amansız mücadelesini yüksek bir noktadan takip ediyor.