BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.421,93
HABER /  MAGAZİN

Hatay'da Angelina rüzgarı esti

Ünlü yıldız Angelina Jolie, Türkiye'ye geldi Hatay'daki Suriyeli mültecileri ziyaret etti

Abone ol

BM'nin İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie, Hatay'da Türk Kızılayı'nın kurduğu geçici çadırkentte konaklayan Suriyelileri ziyaret etti. Türk heyetinin tüm tekliflerini reddeden hatta Türk gazetecilerin sorularını bile cevaplamayan Jolie'nin tek isteği ise orta şekerli Türk kahvesi oldu. Yaklaşık 4,5 saat boyunca Türkiye'de bulunan Jolie, sıkı güvenlik önlemleri altında özel uçağıyla Malta'ya gitti. İşte Jolie'nin 4,5 saatlik Türkiye ziyaretinden notlar;

Ünlü yıldızı Hatay Havaalanı'nda, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ve öteki ilgililer karşıladı. Ünlü yıldızın gelişi dolayısıyla VIP salonu girişinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kendisini karşılamaya gelen hayranlarının VIP salonuna yaklaşmalarına güvenlik güçleri izin vermedi.

Bu arada, ünlü yıldızın uçağından önce, ekibini taşıyan özel bir uçak da Hatay Havaalanı'na indi. Yıldızın konvoyundaki bir minibüse de uçaktan indirilen oyuncaklar yerleştirildi.

JOLİE'NİN HATAY ZİYARETİNDEN KARELER

Hatay Valiliği, ünlü yıldıza Milli Eğitim Müdürlüğüne ait bir minibüs tahsis etti. Tahsis edilen minibüse bol miktarda su konuldu.

JOLİE ÇADIRKENTTE

Jolie ve ona eşlik eden yetkililer, çadırkente bir minibüsle giriş yaptı. Minibüsün camları siyah filmle kaplı olduğu için aracın içi görülemedi. Jolie'nin, bir süredir Türk Kızılayı tarafından misafir edilen yaklaşık 1400 kadar Suriyeli sığınmacı ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi.

Bu arada, Angelina Jolie'nin gelişi öncesinde çok yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Altınözü halkı da merakla çadırkentin önünde toplandı.

Emniyet görevlileri ve özel harekat ekiplerinin sıkı güvenlik önlemi aldıkları çadırkent, Kızılay ve Türk bayraklarıyla süslenirken çadırkentin kurulduğu TEKEL binasının ön tarafına büyük ebatlarda "Dünyanın İyilik Meleği Hoşgeldin" yazılı pankart asıldı.

OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER ALINDI KİMSE YAKLAŞTIRILMADI

Angelina Jolie'nin çadırkentteki incelemesi sırasında basın mensuplarının içeriye girmesine ve görüntü almasına izin verilmedi. Jolie çadırkentteyken, içeriden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad karşıtı sloganlar ve Angelina Jolie'ye yönelik tezahürat sesleri duyuldu.

Jolie çadırkentten ayrılırken, girişte aracına binerken kısa bir süre kendisini bekleyen çok sayıdaki basın mensubuna el sallayarak poz verdi.

YAYLADAĞI’NDA HAYAL KIRIKLIĞI

Birleşmiş Milletler (BM) iyi niyet elçisi ve ünlü film yıldızı Angelina Jolie'yi görmek için Hatay'ın Yayladağı ilçesinde bekleyen vatandaşlar, Jolie'nin ilçeye gelmemesi nedeniyle hayal kırıklığına uğradı.

Yetkililerin daha önceki duyurularında ünlü yıldızın Yayladağı ilçesinde bulunan geçici çadır kentleri ziyaret edeceğini öğrenen Yayladağılılar, saatler öncesinden hazırlık yaparak, hediyeler hazırladı.

Yayladağılılar, yaklaşık 5 saat boyunca, Suriyeli misafirlerin bulunduğu TEKEL binası önünde bekledi. Daha sonra, Jolie'nin Altınözü ilçesindeki çadır kentleri ziyaret edip, ülkesine döneceğini öğrenen ilçe halkı, bulundukları yerden ayrılıp evlerin döndü.

Jolie'yi görmek için bekleyenler arasında, çevre ilçeler ve Antakya'dan gelenlerin de bulunduğu öğrenildi.

TÜRK KAHVESİ İÇTİ, ÇOCUKLARLA OYNADI

BM iyi niyet elçisi, ünlü aktris Angelina Jolie, ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin konuk edildiği Altınözü çadırkentini ziyareti sırasında Türk kahvesi içerek, çocuklarla oynadı.

Ziyareti sırasında Jolie'ye İngilizce olarak ne içmek istediği soruldu. ''Türk kahvesini çok severim'' diye yanıt veren Jolie'ye bu kez kahveyi nasıl alacağının sorulması üzerine ünlü oyuncu, ''şekerli ama sert bir kahve istediğini'' söyledi. Bunun üzerine Jolie'ye orta şekerli Türk kahvesi ikram edildi.

SEVGİ PAKETLERİNİ DAĞITTI
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA... [PAGE] KIZILAY'IN SEVGİ PAKETLERİNİ DAĞITTI


Angelina Jolie çadırkenti ziyareti sırasında ayrıca çocuk parkında Suriyeli çocuklarla oyunlar oynadı, onların oyunlarında tempo tuttu. Türk Kızılayı'nın hazırladığı ve içinde oyuncaklar da bulunan ''sevgi paketinin'' dağıtılmasında da hazır bulunan Jolie'nin  ziyareti süresince sempatik tavırlar sergilediği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Selçuk Ünal, BM'nin iyi niyet elçisi ve ünlü aktris Angelina Jolie'nin Türkiye'nin insani yardım çalışmalarını takdirle karşıladığını söyledi. Ünal, Angelina Jolie'nin günübirlik Hatay ziyaretini değerlendirdi.  Jolie'nin ziyaretini, Hatay Valililiğinin büyük katkılarıyla organize ettiklerini belirten Ünal, ünlü oyuncunun Altınözü çadırkentinde, Türkiye'ye geçişlerine insani nedenlerle izin verilen Suriyeli ailelerle görüştüğünü anlattığını, çadır kentte Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş'ın da Jolie'ye gerekli bilgilendirmeleri yaptığını bildirdi.

JOLİE FİLM ÇEKİMLERİ İÇİN MALTA’DA

Jolie ve beraberindeki heyet, Türkiye'ye geldikleri özel uçakla oyuncunun film çekimlerinin sürdüğü Malta'ya hareket etti.

Altinözü çadırkentinde incelemelerde bulanan Angelina Jolie, ziyaretinin ardından doğrudan Hatay Havalimanı'na geldi.

VIP Salonunda 45 dakika kadar dinlenen ve beraberindeki heyetle istişarelerde bulunan Jolie, gazetecilerin sorularını cevaplamadı.

Angelina Jolie, VIP salonunda basın ekibi ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ekibi ile hangi fotoğraf ve görüntülerinin medyaya verileceği konusunda istişarede bulundu.

Jolie daha sonra, günübirlik ziyareti sırasında kendisini koruyan güvenlik görevlileri, BMMYK yetkilileri ve görevlileri, kendisine eşlik eden gerek Dışişleri Bakanlığı gerekse Hatay Valiliği personeli ile ayrı ayrı hatıra fotoğrafları çektirdi.