BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hastanelere yeni uygulama geliyor

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Aytekin Kemik, Sağlık Bakanlığı'nca, 15 Ağustos'tan itibaren başlatılacak ''Merkezi Hastane Randevu Sistemi''ne (MHRS) hazır olduklarını bildirdi.

Abone ol

Kemik, yazılı açıklamasında, Sağlık Bakanlığının, sağlık hizmetlerine daha verimli ve etkin ulaşılmasını sağlamak amacıyla ''Sağlıkta Dönüşüm Projesini'' hayata geçirdiğini, bu kapsamda yapılan en önemli çalışmalardan birisinin de ''Merkezi Hastane Randevu Sistemi'' olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nca, 15 Ağustos'ta başlatılacak bu uygulamada, Sağlık Bakanlığına bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezinin oluşturulduğuna dikkati çeken Kemik, vatandaşların bu numarayı arayarak operatörlerden istedikleri hastane ve hekimden TC kimlik numaralarını vermek suretiyle randevu alabileceklerini bildirdi.

MHRS uygulamasının temel amacının hasta memnuniyetinin artırılması ve hastanelerde kuyrukların azaltılması olduğunu vurgulayan Kemik, açıklamasında, ''Randevusunu alan vatandaşımız kendisine verilen randevu zamanından 30 dakika önce ilgili hastanenin MHRS hasta kabul bölümüne başvuracak'' ifadelerine yer verdi.

Kemik, yeni sisteme kademeli geçiş yapılacağını, böylece randevu almadan hastaneye giden vatandaşlara da hizmet sunumunun belli bir süre devam edeceğini kaydetti.