BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  GÜNCEL

Hastane tuvaletinde doğum yaptı, sifonu çekip bebeği öldürdü

ZONGULDAK'ta 8 aylık hamile, 19 yaşındaki Aygül A., karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanenin acil servisinde tuvalette doğum yaptı. Erkek bebeğin klozete düşmesinin ardından sifonu çekerek ölümüne neden olduğu iddia edilen bekar Aygül A., annesi Sibel A. ile birlikte tutuklandı.

Abone ol

ZONGULDAK'ın Çaycuma ilçesinde, 8 aylık hamile, 19 yaşındaki Aygül A., karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanenin acil servisinde tuvalette doğum yaptı. Erkek bebeğin klozete düşmesinin ardından sifonu çekerek ölümüne neden olduğu iddia edilen bekar Aygül A., annesi Sibel A. ile birlikte tutuklandı.

BEBEĞİ KLOZETE DÜŞÜRDÜ ARDINDAN SİFONU ÇEKTİ

Olay, geçen pazartesi gecesi Çaycuma Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Karın ağrısı şikayeti bulunan 8 aylık hamile Aygül A., annesi Sibel A. ile birlikte hastaneye gitti. Acil serviste muayene sırası beklerken ağrıları artan Aygül A., tuvalete girdi. Aygül A., tuvalette doğum yaptıktan sonra bebeği klozete düşürdü, ardından sifonu çekti. Olay, Aygül A.'nın uzun süre dışarı çıkmaması üzerine sağlık personelinin tuvalete girmesiyle ortaya çıktı. Yapılan kontrolde erkek bebeğin öldüğü belirlendi.

ANNE VE KIZ TUTUKLANDI

Aygül A., hastanedeki ilk müdahale ardından Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Polis gözetiminde tedavisi tamamlanan Aygül A., taburcu edildikten sonra annesi Sibel A. ile birlikte Çaycuma Adliyesi'ne sevk edildi. Anne ve kızı, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"ÖLDÜRME KASTIM YOKTU"

Aygül A, mahkemedeki ifadesinde hamile olduğunu öğrendikten sonra annesini söylediğini, ancak babasına korktuğu için anlatamadıklarını belirtti. Hamileliğini babasından gizlemek için hep bol kıyafetler giydiğini anlatan Aygül A., hastaneye de anne ve babasıyla birlikte gittiklerini söylediği ifadesinde şöyle dedi:

"Hamileliğimi öğrendikten sonra sağlık ocağına giderek doğum kontrollerimi yaptırdım. Bebeğin babası, çocuğu reddetti. Ben de sağlık ocağında sağlık görevlisine, bebeğe bakamayacağımı ve ne yapmamız gerektiğini sordum. Beni sosyal hizmet uzmanlığına yönlendirdiler. Doğum yapmadan kısa süre önce gelmemi istediler. Ancak daha doğuma var düşüncesiyle gitmedik. Annem tuvalette doğum sırasında yanımdaydı. Ancak hiçbir şeye müdahale etmedi. Babam da kapıda bekliyordu. Ondan korktuğumuz için doktora da haber veremedik. Bebek doğduğunda ağlamadı."

Aygül A., bebeği öldürme gibi bir kastı olmadığını, korktukları için durumun ortaya çıktığını öne sürdü.