BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,84
ALTIN 2.479,62
HABER /  SAĞLIK

Hastane randevu Alo 182 iptal edilince para kesiliyor mu?

Hastane randevusu nasıl alınır telefonla alo 182'yi arayarak hastane randevusu alabilirsiniz. Online olarak da MHRS'dan alınan hastane randevu iptal edilebilir mi? Hastane randevu iptal edilince para cezası kesiliyor mu?

Abone ol

Hem online olarak hem de telefondan artık hastane randevusu alınabiliyor. Hastane randevusu alan fakat daha sonra gidemeyen hastalar bir daha o bölümden randevu alabiliyor mu para cezası var mı?

Online MHRS randevu işlemi sağlık sorunları yaşayan vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlıyor. Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı kolay randevu alma sistemi MHRS ile hem gitmek istediğiniz hastaneyi, bölümü ve saati hem de dilediğiniz hekimi seçme şansınız oluyor. Peki MHRS randevusu nasıl alınır, iptal etmek için ne yapmak gerekir?

MHRS hastane randevu alma sistemiyle artık hastanelerden randevu almak çok kolay. Hem online olarak hem de telefon üzerinden ulaşılabilen MHRS hastane randevu alma sistemiyle gitmek istediğiniz hastane, bölüm ve saati hem de dilediğiniz hekimi seçme şansınız var. Randevu almak için tek yapılması gerekense doğru adımları gerçekleştirmek.

ONLİNE MHRS RANDEVU İŞLEMİ

İnternet Üzerinden; MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir. Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır. Aile fertleriniz için ayrı ayrı kendi Kimlik numaraları ve Kimlik bilgileri ile yeni bir hesap oluşturmanız gerekir. 

Hastane randevunuzu online ve telefondan iptal edebilirsiniz. Randevuyu aldığınız gün içinde 15-20 dakikaya kadar hastane randevusu iptal edilebilir. Hastane randevu iptal etmediğiniz zaman para kesintisi olmuyor. 

HASTANE RANDEVU HATTI

MHRS randevu işlemi ALO 182 üzerinden de gerçekleştirilebilir. Hasta, T.C. Kimlik Numarası ile randevu alabilir. Ardından giriş seçeneklerinden birisi kullanılarak uygulamaya girilebilir. Uygulamaya girildikten sonra, ekranın sol kısmındaki menüden kurumlar ve hizmetler listesinden istenilen hizmete ulaşılabilir. Bunun dışında ana sayfada bulunan arama kutucuğuna ulaşılmak istenen kurum adı ya da yapılacak işlem adı yazılarak daha hızlı işlem yapılabilir.

E- DEVLET İLE RANDEVU ALMA

MHRS randevu işlemi E-devlet üzerinden de kolayca gerçekleşebiliyor. Vatandaşlar, PTT üzerinden aldıkları şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra 

MHRS RANDEVU İPTAL NASIL YAPILIR?

MHRS sistemi üzerinden aldığınız randevuyu son 15-20 dakikaya kadar iptal edebilirsiniz. MHRS Randevunuzu iptal etmek için önce MHRS randevu sayfasından TC kimlik numaranızı ve şifreniz ile giriş yapmanız gerekiyor.

http://hastanerandevu.gov.tr adresinden randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi"kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basmak sureti ile randevunuzu iptal edebilirsiniz. Ayrıca ALO182 MHRS hattını arayarak da randevunuzu iptal ettirebilirsiniz.