BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hastane borcuna hapis!

Kırıkkale'de bir kadın, hastane senedini ödemediği gerekçesiyle 10 gün hapse mahkum oldu

Abone ol

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bir kadın, 2 yıl önce doğum yaptığı hastanede imzaladığı senedi ödemedikleri ve mal beyanında bulunmadıkları gerekçesiyle eşiyle birlikte 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Alınan bilgiye göre, Serpil İleri, 2004 yılının şubat ayında doğum sancısı üzerine Kırıkkale Hacı Hidayet Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine yatırıldı. Hastanede, Serpil ve eşi Önder İleri'nin İpek ismini verdikleri çocukları dünyaya geldi. Sosyal güvenceleri bulunmayan ve maddi durumları iyi olmadığı için senet imzalayan Serpil ve eşi Önder İleri, 1087 YTL'lik borcu ödeyemediler.

Bir süre sonra İleri ailesine borcun ödenmesine ilişkin tebligat gönderildi. Tebligatlara cevap vermeyen ve mal beyanında bulunmayan İleri çifti, Keskin'de çıkarıldıkları mahkemece 10 günlük hapis cezasına çarptırıldılar.

Yaklaşık 1 haftadır cezaevinde bulunan çiftin çocukları 2 yaşındaki İpek ile 11 aylık Pınar'a babaannelerinin baktığı bildirildi.

-''1 HAFTADIR ANNE SÜTÜ İÇEMİYOR''-

Babaanne İpek İleri, AA muhabirine, tebligatların kendilerine ulaştığı dönemde eşi öldüğü için konuyla ilgilenemediklerini, maddi durumları iyi olmadığı için de borcu ödeyemediklerini söyledi.

Oğlunun çeşitli kurumlardan borcun ödenmesi için yardım istediğini ancak sorunun çözüme kavuşturulamadığını anlatan İpek İleri, şöyle konuştu:

''Oğlum ve gelinim yaklaşık 1 hafta önce cezaevine girince 2 torunuma ben bakmak zorunda kaldım. Torunlarım sürekli 'Anne' diye ağlıyor. Gerçi 3-4 gün sonra çıkacaklar ama ben de hasta olduğum için torunlarıma bakmakta zorlanıyorum. Özellikle 11 aylık olan Pınar, 1 haftadır anne sütü içemiyor.''

Hastane yetkilileri ise hastanede uzun süre kalacak hastalardan taahhütname aldıklarını, İleri ailesine 3 kez tebligat gittiğini ancak sonuç alamayınca ilgili dosyayı Defterdarlık Muhakemat Müdürlüğüne gönderdiklerini bildirdiler. Yetkililer, bu aşamadan sonra konunun tamamen Muhakemat Müdürlüğü ile ilgili olduğunu belirttiler.

Muhakemat Müdürlüğü yetkilileri ise bu tür durumlarda borcunu gerçekten ödeyemeyecek ailelerin evrakının kaldırıldığını, aksi takdirde yasal işlem yapıldığını kaydettiler.