BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Hastane bahçesinde çatışma

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde silahlı 3 kişi, cinayet ve gasptan tutuklu bulunan zanlıyı kaçırmaya çalışınca çatışma çıktı...

Abone ol

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde silahlı 3 kişi, cinayet ve gasptan tutuklu bulunan zanlıyı kaçırmaya çalışınca çatışma çıktı. Olayda yaralanan olmazken, zanlılar kayıplara karıştı.
Maltepe Cezaevi’nden Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tedavi amaçlı getirilen 5 mahkum saat 10.00 sıralarında hastanenin göz kliniği önünde indirileceği sırada, cezaevi araçlarına yaklaşan 34 JJA 07 plakalı siyah renkli bir araçtan inen 3 kişi, cezaevi aracından indirilen Erol Arazici isimli mahkumu kaçırmaya çalıştı. Cezaevi aracının kapısından inen Erol Arazici’yi, askerlerin arasından almaya çalışan zanlılar, bir süre görevli askerlerle boğuştu. Zanlılar daha sonra silahla ateş açtı. Açılan ateşe ise jandarma anında karşılık verdi. Hastanenin bahçesinde gerçekleşen olay sırasında şans eseri yaralanan olmazken, görevli askerler Erol Arazici isimli mahkumun üzerine kapanarak kaçmasını engelledi. Araçla gelen 3 zanlı ise olay yerinden kısa sürede kaçtı.
Yaşanan olay sırasında zanlıların ateş açması sonucu cezaevi aracına 2 adet kurşun isabet etti. Olayın hemen ardından ise polis olaya karışan araçla ilgili alarma geçti. Zanlıların kullandığı aracın sahte plakalı olduğu ileri sürüldü. Olayda kaçırılmaya çalışılan mahkum Erol Arazici’nin ise cinayet ve gasptan tutuklu olduğu öğrenildi.
Öte yandan; Olay Yeri İnceleme Ekipleri de hastanenin önünde inceleme yaptı. Olay yerinde bulunan kovanlar çembere alınarak incelendi. Yere düşen bankamatik kartı ile bir sigara paketi de dikkat çekti. Hastaneye getirilen 5 mahkum ise olayın ardından cezaevi aracına bindirilerek tekrar cezaevine gönderildi.
Olayı gören vatandaşlar, “Araçla gelen şahıslar mahkumu kaçırmaya çalıştılar. Asker de mahkumun üzerine kapandı. Şahıslar ateş açınca jandarma da karşılık verdi” dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
(İHA)