BIST 10.265
DOLAR 32,34
EURO 34,86
ALTIN 2.376,68
HABER /  POLİTİKA

Hasip Kaplan Erdoğan'ı çok kızdıracak!

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı küplere bindirecek

Abone ol

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın canını sıkacak açıklamalarda bulundu. Kaplan'a göre Erdoğan 'korku imparatorluğu' kurmak istiyor...

Hasip Kaplan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, sert ifadeler kullandı. 

"İTİRAF ET BAŞBAKAN!"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de yaptığı bayram konuşmasında iki tespitte bulunduğunu belirten BDP'li Kaplan, şu sert ifadeleri kullandı: "Diyor ki Başbakan; 'KCK tutuklularına arka çıkanlar da teröristtir.' Yani Prof. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'nun tutuklanmasından sonra yüzlerce akademisyen bizim parti akademimizde ders vermek için gönüllü müracaat etti. Bazı basın mesupları da bunu eleştirdi. Başbakan'a göre bunu destekleyenlerin hepsi terorist. Yani Türkiye'de 'Korku imparatorluğu' kurmak istiyor. Kendisi gibi düşünmeyen ve eleştiride bulunanları da susturmaya çalışıyor. Bu korku imparatorluğunda ve şunu söylüyor Başbakan; 'KCK ve yakalamalar devam edecek' diyor. Demek ki KCK tutuklamalarına yargı değil, Başbakan karar veriyor. Sen memleketinde yakayı aşağı verdin. İtiraf et. Sen polisine görev verdin. Sen talimatla dosya hazırlattın. Hakimin önüne koyuyorsun."

"BAŞBAKAN MISIN, BAŞSAVCI MISIN?"

Yargının bağımsız olmadığını savunan BDP'li Hasip Kaplan, adelet olması halinde Şırnak'taki belediye başkanlarının tutuklanmayacağını iddia ederek, şunları söyledi: "Adalet olsa, Şırnak'taki belediye başkanlarım tutuklanmazdı. Şimdi Başbakan mısın, Başsavcı mısın? Hani yargıya müdahale etmiyordun? İşine gelince yargıya müdahale etmiyorsun, işine gelmeyince, 'KCK'lıları ben tutukladım' diyorsun. Başbakan'ın yönettiği bu ülkede demokrasiden bahsetmek hiç de mümkün değil." 

TALİMATLAR NEREDEN GELİYOR?

Halk iradesiyle seçilen milletvekilleri ve belediye başkanlarının tutuklu olduğunu anlatan BDP'li Kaplan, "Başbakan bütün Doğu ve Güneydoğu'daki şehirlerde valileri aracılığıyla makarna, kömür dağıtmış, muhalefeti ezmeye çalışmış. Ama halkın iradesini ele alamamıştır. 'Halkın iradesi ile seçilen herkesi içeri alacağım' diyen bir Başbakanla karşı karşıyayız. O zaman bu Başbakan kimin köntrolündedir sorusu çıkar. Kim Başbakan'a bu talimatları veriyor? Kim bu operasyonları yapma talimatları veriyor. Bunu sorgulayacağız, FBI mi, CIA mı, okyanus ötesindeki noktada mı? diye soracağız" şeklinde konuştu.

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre Belediye Başkanvekili Mustafa Gören ve bazı partililerle birlikte, çeşitli tarihlerde ve farklı bölgelerde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda öldürülen PKK'lıların ailelerine bayram ziyaretinde bulundu.