BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan İsrail'e Ortadoğu uyarısı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, İran'a sert uyarılarda bulundu

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, İran'a yönelik artan retoriğin Ortadoğu'da tehlikeli bir yıkıma yol açabileceği uyarısı yaptı.

Alman meslektaşı Christian Wulff'la düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Medvedev, "İsrail ya da başka birilerinin İran'a karşı güç kullanmaya hazır olduklarını söylemeleri oldukça tehlikeli bir söylem…" dedi. Ortadoğu'da hislerin oldukça yüksek olduğunu söyleyen Rusya Devlet Başkanı, "Barış süreci sona ermek üzere, herhangi bir gelişme yok. Savaş söylemleri çok kötü sonuçlara neden olabilir..." şeklinde konuştu.

'ORTADOĞU'DA SAVAŞ OLUR'

Ortadoğu'da sorunların saldırı tehditleri yerine, yapıcı tartışmalarla ele alınmasını ve tansiyonun düşürülmesini isteyen Medvedev, "Tüm bu saldırı söylemleri savaşla sonuçlanır… Bu da Ortadoğu için yıkım olur." uyarısında bulundu.

Uluslar arası basında Amerikan kaynaklarına dayandırılan haberlerde Tahran'ın nükleer silah üretimine yakın olduğu ve İsrail'in Tahran'a saldırı planladığı bilgileri yer aldı. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres de İran'a yönelik saldırı ihtimalinin arttığını kaydetmesi iddiaları güçlendirdi. İsrail Hayom gazetesine konuşan Peres, "İran'a yönelik askeri bir saldırı, diplomatik alternatifin önünde." dedi.