BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Hasan Karakaya hakkındaki gerçek ortaya çıktı!

Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın vefatının ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın taziyede bulunması çokça tartışılmıştı. TSK'nın Hasan Karakaya'ya taziyede bulunulmadığı ortaya çıktı.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Yeni Akit’in genel yayın koordinatörü Hasan Karakaya’nın ölümü sonrası oğluna taziyede bulunduğunu yalanladı.

Yeni Akit, Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün taziye için Karakaya’nın oğlunu arayarak, “Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir” dediğini öne sürülmüştü. Ancak kısa süre sonra ‘dik duruş’ ifadesini ‘sehven’ yazdıklarını duyurunca, Yeni Akit’in bu ifadeyi uydurduğu iddiası ortaya atılmıştı.

KÖŞESİNDEN BÖYLE DUYURDU

Genelkurmay’ın Yeni Akit’i hiç aramadığı ortaya çıktı. Konuyu gündeme getiren Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Özkürkçü’nün kendisine yaptığı açıklamayı köşesine taşıdı.

Özkürkçü’nün açıklaması şöyle: “Size vefatlarını müteakip ailelerine taziyede bulunduğumuz kişilerin bazılarını gönderiyorum. Bunların dışında vefat eden bazı yazar ve sanat dünyasına ait isimler de var ama onlar uzun bir liste, gerek görmedim göndermeye. M. Ali Birand 19 Ocak 2013, Prof. Toktamış Ateş 21 Ocak 2013, Yaşar Kemal 28 Şubat 2015, Zeki Alasya 10 Mayıs 2015, Erol Simavi 8 Haziran 2015, Cüneyt Arcayürek 23 Haziran 2015, Levent Kırca 12 Ekim 2015, Çetin Altan 22 Ekim 2015, Hasan Pulur 1 Aralık 2015.”

Listede son olarak geçtiğimiz aralık ayında hayatını kaybeden Hasan Pulur’un ismi bulunurken, Karakaya’nın yer almaması, Genelkurmay’ın Yeni Akit’i hiç aramadığını ortaya çıkardı.