BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.412,70
HABER /  POLİTİKA

HAS partili generalden Balyoz açıklaması

Balyoz Darbe Planında ismi Erbakan yakını olarak geçen HAS Parti'li emekli general Pehlivanoğlu'ndan açıklama...

Abone ol

HAS Parti'nin transferi emekli general Yalçın Pahlivanoğlu hakkında yapılan haberlerde "Balyozcu" ifadesinin kullanıldığını belirterek,"Ben Balyozcu değil Balyoz mağduruyum" diye açıklama yaptı.

Pehlivanoğlu hakkında yapılan haberlerde, “Balyozcu Paşa” ve “Erbakan’ın ekibinden” gibi ifadeler kullanılması üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Haberlerin HAS Partiye katılmasından sonra yapılmasını anlamı bulan Pehlivanoğlu "Ancak bendeniz ne Balyozcu paşayım ne de Erbakan’ın ekibinde bulundum" diyerek işin doğrusunu anlattı.

Pehlivanoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Kamuoyunda Balyoz Darbe Planı diye bilinen ve şu anda devam eden bir dava dosyasında adım “Balyozcuların fişlediği generaller” listesinde geçmektedir. Bu durumu da basından öğrendim. İsmimin karşısına bazı (+) ve (-) işaretlerinin konulmasının yanında “Erbakan’ın ekibinden, Mehmet Bekaroğlu’nun dayısının oğludur” diye yazılmış.

Görüldüğü gibi bu durumda “Balyozcu” değil, Balyoz mağduru oluyorum.
35 yılı aşkın bir süre askerlik yaptıktan sonra 2005 yılında emekli oldum. Hayatımın hiç döneminde hesap veremeyeceğim bir şey yapmadım. İnsanların güvensizliği ve umutsuzluğu beni siyasete girmeye zorladı. Halkın Sesi Partisi’nin kuruluş bildirgesini okuduktan sonra, son zamanlarda izlediğim ve takdir ettiğim Numan Kurtulmuş’la birlikte siyaset yapmaya karar verdim. Ben de insanın biricikliğine, her şeyden önemli olduğuna inanıyorum. Halkın Sesi Partisi’nin insanı öne alan, herkesin özgürlüğü ve adaletle paylaşımı esas alan programının gerçekleştirilmesi için çalışacağım."