BIST 10.155
DOLAR 32,36
EURO 34,72
ALTIN 2.392,87
HABER /  GÜNCEL

Adnan Polat istifa çağrısına ne dedi?

Sıkıntılı günler geçiren Galatasaray'da başkan Adnan Polat gündeme dair merak edilen tüm sorulara yanıt verdi.

Abone ol

Bu sezon işlerin yolunda gitmediği Galatasaray'da Başkan Adnan Polat Lig TV'de Melih Şendil'in sunduğu 'Futbol Gündemi' programında Bahri Havadır ve Sinan Engin'in sorularını yanıtladı.

Taraftarın 'istifa' seslerine çok üzüldüğünü belirten Polat, 'Aslında onlar Galatasaray için neler yaptığımızı iyi biliyor' dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"AÇILIŞ PROGRAMIMIZ HAZIR"

Stadımızı 15 Ocak'ta açmayı planlıyoruz, yalnız bu stada ta başından bu yana sahip çıkan başbakanımızın uygunluğunun bekliyoruz. Bu hafta cevap gelecektir. Tüm açılış programımız hazır. Büyük bir şov olacak. Kupa ve programlarının sıkışıklığı nedeniyle sadece 15 Ocak var. Ali sami Yen'in kapanışı içiğn de bir programımız var, Herkes için büyük anlamı var. Benim 30 yılım burada geçti. Evimize güzel bir veda töreni hazırlayacağız. 

"52 BİN  TARAFTARIMIZ AÇILIŞA GELECEK"

 Galatasaray'ın büyüklüğü kazandığı veya kaybettiği maçlar da değildir. Bu stadı 20 yıldır bekliyoruz. Satışlarımız gayet güzel gidiyor. Ancak şöyle de bir gerçek var sportif başarı olmayınca istenilen satışı da gerçekleştiremiyorsunuz. İlk maça da 52 bin kişini geleceğini düşünüyorum. Bu açılış için sadece eski futbolcularımızı ddeğil, tüm sprcularımızı davet edeceğiz."

"SADECE FARUK SÜREN KONUŞUYOR"

"Galatasaray'ın yazılmamış kuraları ve gelenekleri vardır. Galatasaray başkanları görevlerinden ayrıldıklar anda mevcut başkana bir eleştiri olacaksa gelir divan kurulunda konuşurlar. Ben göreve geldiğimden bu yana ise baktığınız zaman Faruk Süren ve bazı eski yöneticiler hakkımda sürekli konuşuyor. Geldiğim günden beri eski defterleri hiç karıştırmadım, hiç enkaz edebiyatı yapmadım.  Buradaki amacım Galatasaray'ın menfaatleri. Bu durum bize hiç yakışmıyor.

"ŞEREFLERİ VARSA İSPATLASINLAR"

24 saatimin yaklaşık 18 saatini Galatasaray'la yaşıyorum. Geçenlerde bir tatile gideyim dedim burnumdan geldi. Bizi rantçılıkla suçluyorlar. Özelikle Riva konusunda biz Riva hakkında genel kuruldan tam yetki aldık ve Riva'yı en iyi şartlarda değerlendirmek için bekliyoruz. Arkasında Genel Kurul kararı olan bir işte nasıl rant olabilir ki? Bizim hakkımızda rantcı diyenler şerefleri varsa bunu ispatlasınlar.

POLAT'TAN İSTİFA AÇIKLAMASI
AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

"Ben 9 senedir G.Saray'ın içinde aktif haldeyim. Taraftarlar benim ilişkim daima iyi olmuştur. Ultraslan'la aram çok iyidir. İlk defa bana istifa sesleri yükseldi. Bu hiç alışık olmadığım bir şey. Bu beni çok üzdü. "Yönetim istifa" dendi ancak arada "Başkan istifa" sesleri de yükseldi. Bence G.Saray taraftarı o an orada öyle söyledi ama bence hepsi iyi biliyor yaptıklarımızı.

"100 KİŞİLİK LİSTEMİZ VAR"

Adnan Sezgin'e benim verdiğim görev Galatasaray'ın Florya'daki işlerinin düzgün bir biçimde yürümesi. En son Elano ile ilgili olayn oldu hepnizin bildiği. Elano Galatasaray'ı kafasında bitirmiş. Adnan 2 gündür Santosla pazarlık halindeydi. Galatasaray'da transferleri Adnan Sezgin değil teknil direktörlerin isteği ile yapılır. Gerets ile şampiyonluğun iskeletini Hagi kurdu. Ve Hagi'nin burada başarılı olacağını düşünüyorum. Hagi savaşan bir takım istiyor ve elinde de 100 kişilik bir futbolcu listesi var.

"SEZGİN'İ YARIN KAPININ ÖNÜNE KOYARIM"

Adnan Sezgin transferi kendisi yapmaz. O gider pazarlılları yapar ve en son noktada bize getirir biz de hocaya bir kez daha sorar ve transferi gerçekleştiririz. Adnan Sezgin'i basın sevmez çünkü Adnan'ın ağzından laf alamazlar. Adnan futbolun tekniğine kesninlikle karışmaz. Adnan Sezgin'ın Galatasaray'a zarar verdiğimini düşünürsem yarın kapının önüne koyarım bu herkes için de geçerli Adnan Sezgin bize faydalıysa ben onu niye göndereyim?

"NE HAGI KALIR, NE DE SEZGİN"

Benim amacım Galatasaray yönetimsel kararları alsın ama bunu profesyoneller yapsın. Galatasaray'da artık futbol şubesi yok. Benim 5 tane yöneticim var. Bunların görev tanımı var. Bunları bana değerlendirip gönderin dedim. Buradan gelen sonuçlarda görevine en uygun olan Adnan Sezgin çıktı.  Futbolda da tüm yetkiyi Sezgin ve Hagi'ye verdik. Hagi'ye transfer konusunda tam yetki verdik. Uygulaması Adnan Sezgin'dir.  Başarı gelmezs ne Hagi kalır, ne Sezgin kalır.

"BURASI FARKLI BİR DÜNYA"

Total futbola geçmek futbol anlayışımızı geliştirmek için Rijkaard'la anlaştık. Rijkaard'ın Türkiye'ye gelişinde herkes olumlu konuştu. Biz Rijkaard'la lige çok iyi başladığımızda Rijkaard'la ilgili olumlu konuşanlar ne zamanki 7 haftada düşüşe geçtik Rijkaard'la ilgili olumsuz konuşmaya başladı. Eğer Rijkaard'la ilgili ilk geldiği gün olmsuz bir yargıları olsaydı onlara saygı duyardım. Rijkaard'a buraya gelmeden önce buranın çok farklı bir dünya olduğunu söyledim.

"OTORİTER HOCA LAZIM"

Türkiye'de başarı olacaksa otoriter teknik direktör lazım. Baktığınız zaman Lucescu dışında yumuşak başlı bir teknik direktör Galatasaray'da başarılı olmamış. Türkiye'de futbol farklı oynanıyor sanki burada sahada savaş yapılıyor, burada anti futbol oynanıyor. Rijkaard'ın Galatasaray'da başarısız olmasının sebeplerinden biri burada oynanan futbola ayak uyduramaması oldu. Takıma kamp yaptırmak istemedi. Ama oyuncular o kadar profesyonel değil.

"Hagi Misimovic'i affeder mi bilmiyorum. Tamamen onun kararı..." "Hagi,  'Ben Avrupa'da çıkışta olan genç futbolcuları, savaşan futbolcuları istiyorum' dedi. Ocak ayında transfer olacak." (Sinan Engin'in 3-4 tane sözünü doğrulayarak)

FATİH TERİM GALATASARAY'IN TEKLİFİNİ NEDEN KABUL ETMEDİ?
AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN..

[PAGE]

"Ben Fatih Terim ile iki kez görüştük. Teklifimizi ilettik. Terim bana ailece bir karar aldıklarını ve Türkiye'de çalışmak istemediğini söyledi... Hocam dedim bu konuda kararlı mısın?  Ben burada çok acı çektim. Artık yurtdışında çalışmak istemiyorum. Beni affedin dedi."

"Baros'u almadan önce kontrole de yolladık ama son maçta yine sakatlandı. Milan Baros'un şu sakatlığı olmasa ilk defa bu hafta uzun zaman sonra hiç sakat oyuncumuz olmayacaktı."

EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI KEİTA OLDU!

Bende en büyük hayal kırıklığı Kader Keita olmuştur! Diğer isimler ise Lincoln ve Elano olmuştur. Çok yetenekli bir futbolcu olmasına rağmen tatile gittiği zaman herkesten 2 gün sonra dönüyordu. Rijkaard'da son olarak G.Birliği maçı sonrası kimseye haber vermeden gitti. Oradan da Dünya Kupası'na katıldı. Keita'yı satmak zorunda kaldık.

"En büyük rakibimizin geliri 200 milyon Euro'ya dayanmış. Siz 60 milyon Euro ile hadi 1 sene mücadele ettiniz. İkinci yıl edemezsiniz."

"Galatasaray'ın geleceği ile ilgili çok önemli şeyler yaptık. Ama sportif başarı olmadı mı tek sorumlu benim. Onları üzdüm. Galatasaray taraftarından özür diliyorum. Galatasaray'ın futbol olmadığını görüyorlar ama futbol bizim için çok önemli. Ultraslan benim bir gün hakkımda kötü konuşmadı, bağırmadı ama en son onların da bana tepki göstermesi benim içimi acıttı."

"Mehmet Helvacı birleşme konusunda imkansızı başardık dedi. Bunun hukuksal boyutunu da Mehmet Helvacı yaptı. Ama 'ben yaptım' demekle olmuyor. Bu bir takım oyunu. Helvacı maksadını aşan açıklamada bulundu. Başkanın yol vermediği hiç kimse bir şey yapamaz."

"Murat Yalçındağ Manisaspor maçından sonra beni aradı. Biz Şeref Tribünü'ndeyiz, yenildik, taraftar tepkili dedi. Helvacı daha sonra telefonu aldı ve 'biz medyaya açıklama yapalım' dedi. Önce yapmayın dedim ama Helvacı 'yapalım' diye ısrar etti. Daha sonra ben sabah tekrar aradım ama Mehmet'e ulaşamadım toplantıyı 'yapmayın' diyecektim. Bu medyada çok büyütüldü."

"Varsayalım Galatasaray'ı düşünün ki biz bıraktık gittik, her şey düzelecek mi?"

"2012 UEFA kriterlerine geldiğimiz vakit. 3 ayda bir federasyona borçluluk belgesi yollayacaksınız diyor. Sportif başarı tabii ki çok önemli. Olursunuz ama sonra krize girersiniz. Bizim başımıza geldi. Galatasaray 2001'den beri krizde. Şuçlu biri varsa o da benim. Başkasında suç arayamam."

"Galatasaray 1995 sonunda kredi borcu sıfırdı. 2006'da geldiğim vakit kredi borcumuz 60 milyon dolardı. Şu anda baktığımz 111 milyon dolar var. Niye arttı 32 milyon doları birleşmede kullanmak için alınan hisseler. Galatasaray'ın hisselerini mi sattık? Hayır, gelir artışı yaptık. Galatasaray Mobile ve GS Bonus'un getirileri olacak. 180 milyon dolar altında imza altına alınmış sponsorluk anlaşmamız var"

"Son 5 yılın harcamaları, her şey bunların içinde toplam 300 milyon dolar. Yıllık 60 milyon dolarla idare ediliyor."

"Sportif neticelerle ilgili satışlar kötü gidiyor. Hem sponsorluklarda, hem GS Store'larda düşüş var."

"Haldun Üstünel ile aramızdaki olaylar aramızda kalsın. Haldun ile hala görüşüyoruz bana mesaj atar, arar, moral verir ama yönetimde geçenleri konuşmayalım"