BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.383,37
HABER /  POLİTİKA

Harita yeniden çiziliyor

Başbakanlık Danışmanı Yiğit Bulut, Star Gazetesi'ndeki yazısında "Yeni dünya düzeni" ve "yeni bir süper güç doğuyor" ifadelerini kullandı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakanlık Danışmanı Yiğit Bulut, Türkiye'nin süper güç olacağını savundu. Sınırların yeniden çizildiğini ima eden Bulut, Amerika'nın da bu değişimden memnuniyet duyduğunu hatırlattı. 

Star Gazetesi'ndeki yazısında Yiğit Bulut, "Yeni bir süper güç doğuyor" iddiasında bulundu ve 17 Aralık Operasyonu'nun da bir doğum sancısı olduğuna vurgu yaptı. Bulut yazısını, yurt dışındaki bir meslektaşından alıntılar yaparak bitirirken; o ismi de daha sonra açıklayacağını duyurdu.

"ÇİN, TÜRKİYE'NİN DURDURULMASINI İSTEYECEK"
Bulut'un referans gösterdiği yazıdaki ifadeler ise, "Türkiye'nin Kafkaslar’dan daha kuzeye, Ukrayna ve Volga Nehri vadilerine yayılacak. Aynı zamanda doğuya doğru da uzanacak. Türkiye, İran’ı her yönden tecrit edince, ABD daha da memnun olacak. Türk birlikleri, Irak, Suriye ve Mısır’a kadar yayılacak. Ve bu büyümeden rahatsız olan Çin, Türkiye'nin durdurulmasını isteyecek"gibi oldukça çarpıcı iddialar içeriyor.

Yiğit Bulut'un yazısının tamamını okumak için ...