BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Yeni yıla Vanlı depremzedelerle girdiler

FKF üyesi öğrenciler, yeni yıla Van'daki konteyner kentte girerek, depremzedelere moral verdi.

Abone ol

Türkiye'nin dört bir yanında yurttaşlar, yeni yıla kutlamalarla 'merhaba' dedi. Ancak Van'da iki yıl önceki depremin ardından çadırkentlerde yaşamak zorunda kalan depremzedeler için durum farklı. Depremin ardından birçok aile evsiz kaldı. Konteynerlerdeki yurttaşlar, depremin ardından yapılan evlere yerleşebilenler kadar şanslı değiller. Depremzedeler, yeni yıla da buruk giriyor.

Üniversitelerin öğrenci kulüplerinin birleşmesiyle oluşturulan Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi 200 öğrenci, Anadolu Konteyner Kent'e gelerek, yeni yıla depremzelerle birlikte girdi.

Prefabrik bir yapıda çocuklara moral vermek amacıyla yüz boyama ve resim çizme gibi birçok etkinlik gerçekleştiren FKF'liler, beraberlerinde getirdikleri giyim, kırtasiye ve oyuncaklarını yetkililere teslim etti. Buraya "Barınma Hakkı Anayasal Haktır. Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz" yazılı pankart asıldı. 

van1.20140101011155.gif 

Yakılan ateşin etrafında toplanan grup adına konuşan FKF Genel Başkanı Erçin Fırat, devrimci gelenekte 'kardeşlik köprüleri'nin olduğunu belirterek, "Bugün Vanlı depremzedelerin yanına gelen, yeni yıla direnenlerle birlikte giren gençler bu geleneği sürdürmektedirler. Bu geleneği taşıdıkları için bugün burada bulunmaktadırlar" dedi. 

Buraya, ODTÜ'den, Beyazıt'tan ve Gezi eylemlerinde yaşamlarını yitiren insanlardan selam getirdiklerini ifade eden Erçin Fırat, şunları kaydetti:

"Türkiye gençliği bu yılı direnerek, mücadele ederek geçirmiştir. Bu yılın son gününü de direnişle geçireceğimizi söyledik. Biz direnmeyelim de biz isyan etmeyelim de ne yapalım... Birileri çaldıklarıyla çırptıklarıyla ayakkabı kutularını doldururken halkımız burada soğuktan donarken biz direnmeyelim de ne yapalım... Birilerinin çaldığı parayla bırakın buradaki depremzedelere sahip çıkmayı; yeni bir Van kurulur. Bu yüzden halkımız, kardeşlerimiz, dostlarımız, çocuklarımız, soğuktan donmasın diye direneceğiz." 

van2.20140101011214.gif 

Gazetelerde 'donmuş eşek' haberlerinin Vanlı depremzedeler hakkında çıkan haberlerden daha fazla yer aldığını hatırlatan Fırat, "Depremzedelerin, bu ülkenin çoğundan daha fazla değeri var. Çünkü siz direniyorsunuz, çünkü siz onurlusunuz, o yüzden sizin yanınızdayız" diye konuştu.