BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

Hariri davası Hollandada

Lübnan'ın eski başbakanı Hariri suikasti zanlıları Hollanda'da yargılanacak

Abone ol

Lübnan'ın eski başbakanı Refik Hariri suikasti zanlılarını yargılamak için oluşturulması öngörülen özel nitelikteki uluslararası mahkemenin, Hollanda'da kurulacağı bildirildi.

BM Sözcüsü Michele Montas, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, 15 Ağustos'ta, Hollanda Başbakanı Jan Peter Balkenende'den, Hollanda hükümetinin bu mahkemenin Hollanda'da kurulması yönündeki düşüncesine ilişkin bir mektup aldığını söyledi.

Montas, konu hakkında görüşmelerde bulunması amacıyla genel sekreter Ban'ın, ilerleyen haftalarda Hollanda'ya bir heyet göndereceğini kaydetti. Bu arada Hollanda Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Peter Mollema, Lahey'de yaptığı açıklamada, mahkemeye evsahipliği yapmaya hazır olduklarını belirterek, finansman gibi çözülmesi gereken kimi sorunların bulunduğunu, ancak bu sorunların da çözüme kavuşacağını umut ettiklerini bildirdi.

Lübnan Adalet Bakanı Charles Rizk de, başkent Beyrut'ta yaptığı açıklamada, mahkemenin Hollanda'da kurulacağına dair açıklamanın sürpriz olmadığını, bunun beklenen bir karar olduğunu dile getirdi.