BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Haraç vermeyen 2 Kürt öldürüldü

Avrupa'da operasyonlarda büyük darbe yiyen terör örgütü PKK, İran'da ''haraç'' alma faliyetlerini yoğunlaştırdı

Abone ol

Örgüt para vermek istemeyen iki Kürdü katlederken, zorla para toplayan 8 kişi çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Hoy kentine bağlı Hankent ve Kotur köylerinde terör örgütüne zorla para toplamak isteyen PKK/PJAK örgütü mensupları ile köylüler arasında kavga çıktı. Olay sonrası terör örgütü mensupları ''haraç'' vermeyi kabul etmeyen iki çocuk babası Kureş Deloyi (32) ile Ferzad Kuruse (37) adlı iki Kürdü öldürdü.

8 TERÖRİST 220 BİN DOLAR İLE YAKALANDI

İran'ın Sine ve Çinaran bölgelerinde yaşayan Kürtlerin, terör örgütü mensuplarının ''köylülerden haraç aldıkları'' yönündeki yoğun şikayetleri üzerine geçen hafta bölgede operasyon düzenleyen İran güvenlik güçleri, 8 teröristi, 220 bin dolar ile yakaladı.

Sine'de dün mahkeme önüne çıkarılan terör örgütü mensuplarından Amir Kuli, Kurt Nesep, Ferhat Ahmet, İkram Nasrullah, Havre Mirzapur, Seyit Muhammed, Cemal Süleyman ve Mahmut Kurbanpur, ''Terör örgütü PKK/PJAK'a üye olmak, İran'ın ulusal güvenliğini tehdit etmek ve terör örgütüne finansman sağlamak'' suçlarından 1-5 yıl arasında değişen ağır hapis cezalarına çarptırıldılar.

''PKK/PJAK adına uyuşturucu satmak, silahlı eylem yapmak, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek ve İran'ın toprak bütünlüğünü hedef alan terörist eylemlerde bulunmak'' suçlarından dolayı 20 terör örgütü mensubu hakkında idam cezası verilmişti. Bu teröristlerden İhsan Fetahiyan, Hasan Hikmet Demir ve Fesih Yasemini adlı kişiler geçtiğimiz aylarda idam edilmişlerdi.