BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Haraç çetesi çökertildi

Osmaniye'de, esnaftan zorla haraç alan ve senet imzalattıkları belirlenen 16 kişilik çete elemanı yakalandı.

Abone ol

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, il merkezine bağlı bazı köyler ile Şanlıurfa'da 17 farklı adrese eş zamanlı operasyonlarda organize suç örgütü üyesi 16 kişiyi yakaladı.

Osmaniye Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir grubun vatandaşlar ile esnaflardan zorla senet imzalattığını, haraç aldığını; tehdit, darp ve silahla adam yaralama fiillerini işlediğini belirledi. Ayrıca karşı gelen kişilerin ikamet ve iş yerlerine silahla ateş ederek halkta korku ve paniğe neden olduklarını tespit etti.

Polis, bu işleri organize olarak yürüttükleri ortaya çıkan organize suç örgütüne yönelik 17 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında örgüt lideri ve yardımcısının da bulunduğu toplam 16 suç örgütü elemanını yakalayarak gözaltına alındı.

Yakalanan şüpheli şahısların ikamet, işyeri, oto ve üzerlerinde yapılan aramalarda 13 adet otomatik av tüfeği, 3 adet 9 mm çaplı tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 10 adet 6136 SKM kapsamında bıçak, 370 adet silahlara ait fişek, 7 adet silahlara ait şarjör ve kütüklük, 53 adet torpil, çat pat diye tabir edilen patlayıcı madde, 14 adet toplam 16 bin TL değerinde senet, 12 bin 670 TL nakit para, 850 euro ve Amerikan Doları, 262 gram uyuşturucu esrar maddesi, 1 adet biber gazı spreyi, 1 adet aydınlatma fişeği kapsülü, başka şahıslara ait kimlik fotokopileri, CD, flash bellek gibi bazı bilişim materyaller ile suç örgütüne ait çok sayıda cep telefonları ele geçirildi.

Suç örgütü üyelerinin il merkezi ve merkeze bağlı bazı köylerde patlayıcı madde atma (el bombası), kasten silahla adam yaralama, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet başta olmak üzere toplam 23 ayrı olaya karıştıkları tespit edildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, suç örgütünü uzun süredir takip ettiklerini söyledi.
Adına 'Bahar Temizliği' dedikleri bu operasyon sayesinde Osmaniye'nin büyük ölçüde rahatladığını belirten Ceren, "Arkadaşlarımızın toplam 17 adrese yönelik düzenledikleri eş zamanlı operasyonda çete liderlerinin de aralarında bulunduğu 16 şahıs yakalandı. Çete liderinin cezaevinde yine aynı suçlardan yatan başka kişilerle de irtibatlı olduğu tespit edildi. Tüm suç delilleri toplandı. Osmaniye'de en aktif olarak faaliyet gösteren çete olduklarını tahmin ediyoruz. Baharın gelmesiyle yaptığımız bu temizliğe 'Bahar Temizliği'de diyebiliriz. Osmaniye'yi büyük ölçüde rahatlattık." dedi.

Yakalanan 16 şüpheli şahıs TCK 220– Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma- TCK 213 – Halk Arasında Korku Ve Panik Yaratmak- TCK 149– Nitelikli Yağma- TCK 109- Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma- TCK 86– Kasten Yaralama- TCK 106– Tehdit -TCK 107– Şantaj ve TCK 108– Cebir suçlarından Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.