BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL

Hangisi film hangisi gerçek?

Tamamen gerçek bir hayattan alınarak perdeye aktarılan 11’e 10 Kala’nın baş kahramanı Mithat Amca, filmdeki rolüne devam ediyor.

Abone ol

Mehmet ŞİMŞEK
İNTERNETHABER


İSTANBUL- Genç kuşak yönetmenlerden Pelin Esmer’in ilk uzun metrajlı filmi olan “11’e 10 Kala”nın baş kahramanı Mithat Esmer, hayatına aynı tempoyla devam ediyor. Beşiktaş çarşısında İnternethaber objektiflerine takılan Esmer, tıpkı filmdeki gibi kitapçıdan gazete ve dergilerini satın aldıktan sonra sokak başında duran piyango satan kız çocuğundan bir önceki çekilişte aldığı biletlerini kontrol ediyor ardından tam köşedeki büfeden ihtiyaçlarını gidererek elindeki sefer tasıyla evinin yolunu tutuyor.

CEKETİNDEN VAZGEÇMİYOR

Mithat Amca’nın neredeyse film boyunca üzerinden çıkarmadığı o bej rengi ceketine olan tutkusu gerçek hayatta da devam ediyor. Mithat Esmer’in baş rol oynadığı  “11’e 10 Kala” filmini seyretmiş olanlar Beşiktaş’taki bu görüntüsüyle karşılaşınca hangisinin rol hangisinin gerçek olduğuna karar veremiyor.

GERÇEK HAYATINI OYNADI

Emniyet Apartmanı’nın dördüncü katında yaşayan Mithat Bey, yıllardır biriktirdiği, evinde kendisine sadece küçük bir yaşam alanı bırakan koleksiyonlarını o güne kadar karşısına çıkan her türlü tehdite karşı korumayı başarmıştır. Koleksiyonunun devamlılığını bozmamak için aradığı herhangi bir parça onu İstanbul’un her köşesine götürebilir. Mithat Bey için İstanbul onun koleksiyonu kadar sınırsızdır.

İKİ ADAMIN ORTAK KADERİ

Ali için İstanbul, Emniyet Apartmanı ve çevresiyle sınırlıdır. Köyünden İstanbul’a geldiğinde apartmana kapıcı olarak giren Ali, kızı kapıcı dairesindeki rutubetten astıma yakalanınca, daha iyi koşullar sağlayana kadar bir süre önce ailesini köye geri yollamıştır. Apartmanın diğer sakinleri deprem endişesi ve daha değerli bir eve sahip olma isteğiyle binayı yıkıp yeniden inşaa etmeyi tercih edince, Mithat Bey’in koleksiyonları uğruna verdiği savaşların en zorlusu başlar. Bina yıkılırsa Mithat Bey koleksiyonlarını kaybedecektir, Ali de hem evini, hem işini. Artık apartman, yalnız yaşayan bu iki adamın ortak kaderidir. Koleksiyonun devamlılığı için başlayan ilişkileri, Mithat Bey’in Ali’ye İstanbul’u devretmesiyle farklı bir boyuta geçer, birbirlerinin kaderlerini farketmeden değiştirdikleri bir noktada biter.

EN İYİ SENARYO ÖDÜLÜNÜ ALDI

11’e 10 Kala, Oyun adlı belgeseliyle uluslararası üne kavuşan Pelin Esmer’in ilk uzun metrajlı filmi. Film 16. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Senaryo Ödülü 'nün sahibi olup, En İyi Film Ödülü 'nü Köprüdekiler ile paylaştı.

Pelin Esmer En İyi Ortadoğu Yeni Yönetmen Ödülü"nü kazandı. Jüri Başkanlığını İranlı yönetmen Abbas Kiorastami'nin üstlendiği uluslararası yarışmada Kiorastami'nin yanı sıra Mohammed Khan, Joan Chen, Nayla Al Khaja, Sunil Doshi ve Michael Fitzgerald da bulunuyordu.