BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hangi illerde eğitime kar molası verildi?

Olumsuz hava koşulları yurdu etkisi altına almaya devam ederken okullarda da eğitimin ara verilmesine neden oldu. İşte okulların tatil olduğu illlerYurt genelinde yağan yoğun kar yağışı okulları da etkiledi. İşte tatil olan iller...

Abone ol

Olumsuz hava koşulları yurdu etkisi altına almaya devam ediyor. Soğuk hava ve kar kağışı okullarda eğitime de ara verilmesine neden oldu. Ankara ile başlayan okul tatili başka illleri de içine aldı.

İşte eğitime ara verilen iller;


ÇORUM ORTAKÖY

Çorum'un Ortaköy ilçesinde kar yağışı nedeniyle İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile okulların 2 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçede devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime perşembe ve cuma günleri ara verildi.

İlçede üç gündür devam eden kar yağışı Ortaköy-Çorum yolunda da zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oluyor. Ayrıca yoğun kar yağışından zarar gören elektrik direklerindeki arızalarından dolayı Yaylacık köyü ve Karahacip beldesinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Yaylacık köyündeki elektrik arızasına giden YEDAŞ çalışanlarına ait otomobil kardan dolayı yolda mahsur kalırken araç köylülerin yardımıyla kar yığınından kurtarıldı.

KARABÜK OVACIK İLÇESİ

Karabük'ün Ovacık ilçesinde yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilecek.

AA muhabirinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ovacık'ta etkili kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilemesinden okullar yarın 1 gün süreyle tatil edildi.
Kamu kurumlarındaki engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağı bildirildi.


ESKİŞEHİR

Eskişehir'in 8 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Seyitgazi, Sivrihisar, Günyüzü, Han, Mahmudiye, Mihalıççık, Çifteler ve İnönü ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime yarın 1 gün süreyle ara verildi. 

Kent merkezi ile Alpu ve Beylikova ilçelerinde taşımalı sistemle gelen öğrenciler de yarın izinli sayılacak.


KÜTAHYA

Kütahya'nın Altıntaş, Domaniç ve Simav ilçelerinde yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle okulların yarın tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, Altıntaş, Domaniç ve Simav Kaymakamlıkları, ilk ve orta dereceli okullar, anaokulları, yaygın eğitim kurumlarında bugün uygulanan tatilin bir gün daha devam ettirilerek yarın da geçerli olmasına karar verdi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Meslek Yüksekokulunda da öğretime yarın ara verileceği öğrenildi.

Bugün okulların tatil edildiği il merkezi, Aslanapa, Çavdarhisar, Emet ve Hisarcık'ta yarın için tatil kararı alınmadığı, eğitim-öğretime devam edileceği belirtildi.

KIRKLARELİ

Demirköy Kaymakamı Kaya Çelik, kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 15 köy yolu ile İğneada beldesi yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Demirköy'de İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararı ile ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verildiğini ifade eden Çelik, Karayolları ve Özel İdaresi ekiplerinin kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de de yoğun kar yağışı nedeniyle, Seyitgazi, Han, Beylikova, Mihalıççık, Çifteler ve Mahmudiye ilçelerinde okullar tatil edildi. Belediye ekipleri ilçe merkezinde, Özel İdare Müdürlüğü ekipleri de köy yollarında çalışmalarını sürdürüyor.

HAKKARİ

Hakkari'de yoğun kar yağışı dolayısıyla eğitime ara verildi. Hakkari Valisi Muammer Türker, kent merkeziyle ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

VAN

Van'ın Çatak ve Başkale ilçelerinde eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yoğun kar yağışı nedeniyle Çatak'ta 2, Başkale'de ise 1 gün süreyle eğitime ara verildiğini bildirdiler.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle köy yolları kadar eğitim de etkileniyor. Etkili olan kar yağışı daha önce 4 ilçede eğitimi aksatırken şimdi merkez ilçedeki köyler dahil Ordu genelinde okulların kapanmasına neden oldu. Fatsa, Perşembe, Gülyalı ve Ulubey hariç diğer tüm ilçelerde eğitime 1 ila 3 gün ara verildi. Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun tarafından yapılan açıklamaya göre Akkuş'ta 3, Aybastı, Çamaş ve Çatalpınar, Gölköy, Gürgentepe, Kabataş, Kumru, Mesudiye'de 1 gün, Çaybaşı'nda 2 gün, Korgan'da salı öğleden sonra geçerli olmak üzere 1,5 gün, İkizce'de 2 gün, Ünye'de ise belde ve köylerinde 2,5 gün eğitim-öğretime ara verildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Çan ve Yenice ilçelerinde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bugün öğleden sonra ve yarın ara verildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.
Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan açıklamada, il merkezinde bulunan tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarının yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildiği duyuruldu. Ayrıca, açıklamada, il merkezi ile köy ve kasabalarda görev yapan engelli vatandaşların da yarın bir gün izinli sayılacağı belirtildi.

KASTAMONU'DA ''TAŞIMALI EĞİTİM''E KAR TATİLİ

Kastamonu'nun İnebolu, Bozkurt, Küre ve Çatalzeytin ilçelerinde ''taşımalı eğitim'' verilen okullar kar yağışı nedeniyle tatil edildi.

Kastamonu genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 201 köy yolu ulaşıma kapanırken, kar kalınlığının birçok bölgede 50 santimetreyi geçtiği bildirildi.

Kastamonu Valiliğinin aldığı kararla, ''taşımalı eğitim'' verilen İnebolu, Bozkurt ve Küre'deki okullar bir gün, Çatalzeytin'deki okullar ise iki gün tatil edildi.

ÇANKIRI

Çankırı'da devam eden şiddet kar yağışı nedeniyle, Çankırı Valiliği İlköğretim ve orta öğretim okullarının yanı sıra devlet dairelerinde çalışan engelli vatandaşlara yarın (Çarşamba) bir günlük tatil ilan edildi.

BURSA  

Bursa'da dünden itibaren aralıklarla süren kar yağışı nedeniyle trafikte olumsuzluklar görülünce Valilik, bugün il genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesine karar verdi. Kar kalınlığının 15 santimetreyi bulduğu

KARAMAN


Karaman'da da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün için ara verildi.

BOLU VE DÜZCE

BOLU'da yoğun kar yağışı sonucu taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar 2 gün, Düzce'de ise 1 gün tatil edildi. Bolu'da engelli memurlara ise 2 gün izin verildi. TEM ve D-100 Karayolu'nda araçların kayması sonucu maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Bolu'da 97, Düzce'de 111 köy yolu ulaşıma kapandı.

BALIKESİR

BALIKESİR'de gece etkili olan kar yağışı sonrası okullar bir gün süreyle tatil edildi. Afet Acil Durum Yönetim Merkezi'nden alınan bilgiye göre, gece başlayan ve sabaha karşı etkisini arttıran kar yağışı sonrası Balıkesir merkeze bağlı 79 köy yolu kapandı. Gönen'de 29, Savaştepe'de 26, Sındırgı'da 20, Balya'da 17, Kepsut 10, Dursunbey'de 5, Susurluk 5, Erdek'te 2, Havran'da bir köy yolunun kapalı olduğu açıklandı. Balıkesir- İzmir ve Balıkesir- Bursa yollarında şu an için bir sorun yaşanmıyor.

KIRIKKALE, BURDUR VE ÇORLU

Kırıkkale ve çevresinde devam eden Şiddetli kar yağışı nedeni ile Milli Eğitim Müdürlüğün teklifi üzerine Kırıkkale Valiliğince İlköğretim ve orta öğretim okullarının yanı sıra devlet dairelerinde çalışan özürlü vatandaşların yarın (Çarşamba) bir günlük tatil ilan edildi. Akşam geç saatlerde alınan kararla birlikte karar Belediye tarafından anons yapılarak duyuruldu. Burdur ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de okullar yarın 1 günlük tatil ilan edildi.

DENİZLİ 

Denizli’de bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada aşırı yağ yağışı nedeniyle Bekilli, Kale ve Çivril ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar ile Babadağ İlçesi’ne bağlı Mollaahmetler Köyü’ndeki ilköğretim okulu, yarın (çarşamba) 1 gün süreyle tatil edildi.

ISPARTA 

Isparta Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla il genelindeki okulları Çarşamba günü 1 gün süreyle tatil etti. Isparta Belediyesi kar temizleme çalışması başlatırken, şehrin yüksek kesimleri olan Batıkent, Mavikent, Dere ve Akkent mahallelerine ulaşımın zor sağlandığı belirtildi. Valilik yetkilileri, şu ana kadar ulaşıma kapalı köy ve belde yolu bulunmadığını kaydetti.

MERSİN ÇAMLIYAYLA

Mersin'in yayla özelliği bulunan Torosların eteklerinde kurulu Çamlıyayla İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitime 1 gün ara verildi.
Niğde'de okullara kar tatili09.03.2011 12:44

NİĞDE

Niğde Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, gece başlayan ve etkisini arttırarak devam eden kar yağışı nedeniyle kent merkezi, tüm ilçeler ile bağlı belde ve köylerde okulların bugün 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Ulukışla İlçesi'nde ise okullar 2 gün süreyle tatil edildi.

KOCAELİ'DE SINAVLAR İPTAL

Kocaeli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle ilköğretim okulları 7 ve 8'inci sınıfların SBS'ye hazırlanması amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yarın yapılması gereken sınav bir hafta sonraya ertelendi

ANKARA'DA YARIN DA OKULLAR TATİL

Valilik Ankara'da yarın da okulların tatil edildiğini açıkladı. Ayrıca Valiliğin yaptığı açıklamaya göre sağlık sorunu olan kamu görevlileri de yarın idari izinli sayılacak

SAKARYA

Sakarya'da kar yağışı devam ediyor. İl genelinde dört ilçede okullar iki gün tatil edildi. Taşımalı sistemde yaşanacak sıkıntıları dikkate alan Sakarya Valiliği, Hendek, Akyazı, Geyve ve Taraklı ilçelerinde okulları iki gün tatil etti. Açıklama, Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ten geldi. Vali Büyük, dört ilçede kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini belirterek "Kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Hendek, Akyazı, Geyve, Taraklı ve Kocaali ilçelerinin bazı köylerinde, Hendek ilçesinin merkezinde okulları 2 gün tatil etme kararı aldık. İl Özel İdaresi ve Yerel Yönetimlere ait 32 araçla kar temizleme çalışmaları devam etmektedir.

Yaklaşık 100 köy yolunda kar çalışmalarının yapılmamış olması nedeniyle ulaşımda zorluk çekilmektedir. Zincirli araçlar ve arazi araçlarıyla ulaşım yapılabilmektedir. Otoyollar ve il yollarında kar yağışının az olması sebebiyle ulaşımda zorluk çekilmemektedir" dedi.