BIST 10.062
DOLAR 32,38
EURO 34,64
ALTIN 2.387,91
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı'ya dava açmakta kararlı

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturması kapsamında mağdur olarak ifade verdi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık tarafından ''mağdur'' sıfatıyla ifadesine başvurulan Berberoğlu, daha sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden ayrıldı.

İstanbul Özel Yetkili Savcısı Kadir Altınışık tarafından yürütülen soruşturmada Avcı'nın ofisinde ele geçirilen 24 ses kasetinde ses kaydı bulunan 53 kişinin ifadesine başvuruluyor.

Geçtiğimiz hafta gazeteciler Mehmet Ali Birand ve Fatih Altaylı'yı dinleyen savcı, bu hafta ise eski MİT Müsteşarı Mehmet Eymür ve merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ı 'mağdur' olarak savcılığa çağırdı.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, öğleden sonra ifade vermek üzere adliyeye geldi. İfadesinin ardından adliyeden ayrıldığı sırada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yaklaşık 1 saat 15 dakika savcıya ifade veren Özal, Avcı'dan şikâyetçi olduğunu söyledi.

Emniyet müdürleri bile dinlenmiş Hanefi Avcı'da ses kayıtları çıkan isimlerden biri de eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür'dü. O da dün sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne geldi. Devrimci Karargâh terör örgütü soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Kadir Altınışık'a ifade veren Eymür, adliyeden ayrıldığı sırada basın mensuplarının sorularını cevapladı. "Dinletilen kayıtlarda neler vardı?'' sorusuna, "Valla o kadar çok var ki. Eski kayıtlar.'' karşılığını verdi. Kayıtlarla ilgili şikayetçi olduğunu söyledi.

Radikal ve Akşam gazetelerinin haberlerine göre, bu isimler arasında Veli Küçük, Güven Erkaya, Mesut Yılmaz, Ertuğrul Özkök de bulunuyor.