BIST 9.998
DOLAR 32,35
EURO 34,87
ALTIN 2.401,98
HABER /  GÜNCEL

Hamsi tezgaha döndü

Havaların sıcak gitmesi nedeniyle fazla çıkmayan hamsi, soğuk havanın ardından tezgahlardaki yerini aldı.

Abone ol

KARADENİZ'e açılan Zonguldaklı balıkçıların ağlarına çok miktarda hamsi takıldı. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle fazla çıkmayan hamsi, soğuk havanın ardından tezgahlardaki yerini aldı.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle az miktarda çıkan hamsi, havaların soğumasıyla bollaştı. Karadeniz'e açılan Zonguldaklı balıkçıların ağlarına bol miktarda hamsi takıldı. Balık Pazarı'ndaki tezgahlarda yerini alan hamsinin kilosu 5 YTL’den satılıyor. Balıkçı Oktay Ertürk, havaların soğumasıyla birlikte hamsinin bollaşmaya başladığını belirterek, şöyle dedi:

“Havaların mevsim normallerinin üzerinde olması ve geçen aylarda çok miktarda avlanma nedeniyle hamsiye hasret kaldık. Ancak, havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz'de hamsi de çıkmaya başladı. Önümüzdeki günlerde hamsinin daha da bollaşmasını bekliyoruz. Bu da fiyata yansıyacak ve hamsiye hasret kalan vatandaşlarımız ucuza balık yiyecek.'' Balıkçı tezgahlarında, hamsi, mezgit, istavrit 5 YTL, barbun ise 10 YTL’den satılıyor.