BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.431,07
HABER /  DÜNYA

Hamile sandılar ama yanıldılar!

Somali'de hamile sanılan kadının karnından 10 kiloluk kist çıkarıldı, işte ayrıntılar..

Abone ol

Şerife Muhammed Hüseyin (30), karın ağrısı ve şişkinliği rahatsızlığı şikayetiyle Türkiye Sağlık Bakanlığına tarafından kurulan Parlamento Sahra Hastanesine başvurdu. Burada yapılan kontrollerde genç kadının karnında kist olduğu belirlendi.

Kadın doğum uzmanı doktorlar Yücel Dalbaşı ve Mehmet Gökcü ile ekibinin gerçekleştirdiği operasyonla genç kadının karnından 10 kilo ağırlığında kist çıkarıldı.

Doktor Dalbaşı hastaları Şerife Muhammed Hüseyin'in karnında şişlik ve hazımsızlık ile yürüme zorluğu şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söyledi.

İlk geldiğinde kadının karnının çok şişkin olduğunu belirten Dalbaşı, ''Kadını ilk gördüğümüzde hamile olduğunu düşündük. Yapılan kontrollerde karnında kist olduğunu fark edince operasyon için harekete geçtik'' dedi.Genç kadının rahatsızlığının dört yıldır devam ettiğini öğrendiklerini ifade eden Dalbaşı, şöyle konuştu:

''Başarılı bir operasyon gerçekleşti. Kadının karnından yaklaşık bir saat süren ameliyatın ardından 10 kilo ağırlığında kist çıkardık. Kadının durumu şimdi iyi. Söz konusu kist iç organlara baskı yaptığından kadına yıllarca zor anlar yaşatmış. Kist zamanında alınmamış olsaydı hayati bir risk oluşturabilirdi. Kadının bir çocuğu var. Başka çocuğu olmamış. Muhtemelen yumurtalık kisti nedeniyle çocuğu olmamış.''