BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hamile kadının acı sonu

Erkek çocuğu olsun diye 9 kız coğucu dünyaya getirmişti. Sonunda başarmıştı ama...

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde, 15 yıl boyunca erkek çocuğu olması için 9 kez kız çocuğu dünyaya getiren 47 yaşındaki kadın, erkek bebeğe hamileyken, ayırmak istediği kavgada kurşunların hedefi oldu.

Yapılan otopside 7 aylık hamile olan bayanın karnında biri erkek ikiz cenin bulundu. İlçe merkezine bağlı Altınoluk köyünde geçtiğimiz günlerde iki aile arasında çıkan kavgayı ayırmak isterken silahla yaralanan ve hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybeden 47 yaşındaki G.Ç.'nin cenazesi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti.

Yapılan otopsi sonucunda G.Ç.'nin, 7 aylık hamile olduğu ve karnında biri erkek biri de kız olmak üzere ikiz cenin bulunduğu tespit edildi. G.Ç'nin cenazesi daha sonra Altınoluk köyüne getirilerek gözyaşları arasında defnedildi.

Şuana kadar 9 kız çocuğu dünyaya getiren G.Ç'nin, her seferinde erkek çocuğu dünyaya getireceği hevesiyle hamile kaldığı bildirildi. 10. hamileliğinde doğacak erkek çocuğuna 'Yunus' ismini vermeye hazırlanan 9 çocuklu Çakmak ailesi, halen yaşanan olayın şokunu atlatamadı.

15 yıldır beklediği erkek çocuğuna hamile olan anne G.Ç., kavga edenleri ayırmak isterken, bir kurşuna hedef olunca hayatını kaybetti. Annelerini ve yıllar sonra doğacak olan erkek kardeşlerini kaybeden kız kardeşler, gözyaşlarına hakim olamıyor. Tüm olumsuzluklara rağmen anneleri tarafından okutulan kız kardeşlerden en büyüğü Sabriye Çakmak, önümüzdeki eğitim-öğretim yılında liseye başlayacak. Cehaleti bitirmek için okuyacağını kaydeden Sabriye Çakmak, "Cehaletin olduğu bir yerde yaşamak istemiyorum" dedi.