BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Keneye de beste yaptık...

Keneler üzerine beste yapan şoför plaket aldı. İşte ödül getiren o kene şarkısı...

Abone ol

Tokat İl Sağlık Müdürü Hüseyin Uçar, kurumda şoför olarak çalışan Hasan Öğmen'e, keneler üzerine yazıp bestelediği şarkı için teşekkür plaketi verdi. Uçar, makamında kabul ettiği Hasan Öğmen'e, halkın bilinçlendirilmesi açısından yaptığı çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

Vatandaşların keneler hakkında bu yıl daha da duyarlı hale geldiğini ifade eden Uçar, korku duyulmasını gerektirecek bir durumun olmadığını söyledi. Keneler için şarkı yazan Öğmen'in bu davranışının halkın bilinçlenmesi için güzel bir çalışma olduğunu kaydeden Uçar, katkılarından dolayı Hasan Öğmen'e teşekkür plaketi verdi.

Öğmen ise yaptığı çalışmanın aslında vatandaşların kenelerden korkmasını önlemek amacı taşıdığını belirterek ''bu şarkı ile halkımız keneler hakkında bilinçlenmiş oldu. Benim amacım kenelerin yol açtığı bu ve buna benzer diğer hastalıklardan halkımızın korkmasını engellemek. Çünkü hastalıkların tedavisi zaten var. O nedenle herkesin daha duyarlı olması gerekiyor'' diye konuştu.

Kuş gribi hastalığını konu alan eseri de bulunan Hasan Öğmen, son olarak Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yol açan keneler için de bir beste yapmıştı. Öğmen'in ''Keneler'' adlı parçasının sözleri şöyle:

''Tokat Sivas arası/Gider kene hastası/Kene kapmış güzeli/Çok küçüktür yarası. Karışık kuruşuk keneler/İnsanlara gelirler/Kırışık bürüşük keneler/Kan emer sevinirler. Amasya'nın bar dağı/ Tokat'ın var Haç dağı/ Kene mekan tanımaz/Geziyor bahçe bağı. Karışık kuruşuk keneler/İnsanlara gelirler/Kırışık bürüşük keneler/Kan emer sevinirler. Ha Tokatlı Yozgatlı/ Güzelleri endamlı/Kene olsam koynunda/Kanın emsem çok tatlı. Karışık kuruşuk keneler/İnsanlara gelirler/Kırışık bürüşük keneler/Kan emer sevinirler.''