BIST 10.730
DOLAR 32,24
EURO 34,96
ALTIN 2.426,46
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hamburglu iş adamları Gebze'de

Türk sanayisinin en önemli sanayi merkezlerinden Gebze ilçesi, Hamburglu işadamlarını ağırladı.

Abone ol

Hamburg İşadamları Derneği, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i makamında ziyaret ederek Gebze’deki iş ve yatırım imkanları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Ziyarete Alman FDP Partisi Eyalet Başkanı ve işadamı Rolf Salo ile birlikte Hamburg İşadamları Derneği Hamle Başkanı Osman Kımıl, Hamle Genel Sekreteri Kerim Aydın, Göttingen Üniversitesi Ev Hukuku Öğretim Görevlisi Dr. Alexander Thiele, Alsterrin Lisesi Müdürü Suat Aytekin, Yüksek Mimar Mahmood Sairally, SPD Ev Derneği yöneticisi Thomas Stöllting ve işadamı İrfan Yalçın katıldı.

GEBZE SANAYİ ŞEHRİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze’nin Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olduğunu belirterek, “bölgemizde birçoğu faal durumda 13 tane organize sanayi bölgesi var. Alman sanayi kuruluşları da dahil olmak üzere çok sayıda yabancı firma Gebze’de faaliyette bulunuyor. Gebze ile Hamburg arasındaki ticaret ve sanayi alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesinden memnunluk duyarız” dedi.

Konuk Alman heyette yer alan işadamları da, Gebze’yi oldukça gelişmiş bir sanayi şehri olarak gördüklerini ifade belirterek, Başkan Köşker’i Almanya’da ağırlamaktan memnunluk duyacaklarını ifade ettiler.