BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Hamas'tan Erdoğan'a İsrail anlaşması için teşekkür!

Hamas'tan yapılan açıklamada, Türkiye ile İsrail arasındaki mutabakattan dolayı Erdoğan'a teşekkür edildi.

Abone ol

Hamas, Gazze halkına olan destekleri ve ablukanın hafifletilmesi yönündeki çabalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'ye teşekkür etti.

Türkiye'nin devlet ve halk olarak Gazze'ye uygulanan ambargoya karşı dik duruş sergilemesi, Filistin davasına ve Filistin halkına verdiği destekten dolayı teşekkür edilen açıklamada, Hamas'ın işgal rejimine karşı duruşunun değişmez olduğunu, temel hedeflerinin işgalin sonlandırılması ve milli haklarının elde edilmesi olduğu belirtildi.

Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteğin devam etmesi ve ambargonun tamamen ortadan kaldırılması talebinde bulunulan açıklamada, "Başta Mescidi Aksa olmak üzere işgalci Siyonistlerin Filistin halkına ve Filistin'e karşı aldıkları düşmanca tutumların sona erdirilmesi için çabalar sürmeli." denildi.

Açıklamada ayrıca "Hamas olarak bizler Filistin halkıyla birlikte Filistin halkı ve davası uğruna kanlarını feda eden kahraman Mavi Marmara gemisi şehitlerini, yaralılarını ve tüm Türk halkını saygıyla anıyoruz." ifadesi kullanıldı.