BIST 10.169
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.442,35
HABER /  DÜNYA

Hamastan ABye feryat

Hamas hükümeti, Filistin'e yapılan yardımları kesen AB ülkelerine yeni bir çağrıda bulundu!

Abone ol

Hamas, AB Komisyonu'nun yeni Filistin hükümetine yardımları dondurma kararının ardından, bu kararı gözden geçirmeleri için AB dışişleri bakanlarına başvurdu.

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar, yarın toplanacak olan AB dışişleri bakanlarından, Filistin halkına yapılan yardımların devam etmesi talebinde bulundu. Dr Zahar, Avrupa Birliği ülkelerinden, Filistin halkının demokratik tercihine saygı duymalarını ve Filistin halkını yaralayacak adımlar atmamalarını istedi'' denildi.

Açıklamaya göre, Zahar, Filistin halkının demokratik tercihine karşı mücadele eden bir AB'nin saygınlığının Filistinliler arasında ve tüm Müslüman dünyada zedeleneceğini söyledi.

AB dışişleri bakanları yarın Lüksemburg'da bir araya gelerek, Filistin'e yardımlar dahil bir dizi konuyu ele alacak.

AB Komisyonu, geçen cuma günü, Filistin yönetimine ayrılan yardım ödeneğinin dondurulduğunu açıklamıştı. Komisyon sözcülerinden Emma Udwin, ''İsrail'in mevcudiyetini tanımayan ve şiddet eylemlerinden vazgeçmeyi reddeden Hamas yönetimine doğrudan yardımın yapılmayacağını'' bildirmişti.

ABD Hükümeti de aynı gün benzer bir karar almış, Filistin hükümetine doğrudan yardımları askıya alırken Filistin halkına yapılan yardımı artırmıştı.