BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,94
ALTIN 2.439,39
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakırdan kandil mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Mevlid Kandili dolayısıyla Diyarbakır'da önemli mesajlar verdi

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, ''Umuyorum ki, peygamberimizin sevgisi etrafında kenetlenir ve güzel ahlakını biraz daha içimize sindiririz'' dedi.

Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinliklerinin düzenlenecek mevlitle başlatılması dolayısıyla Diyarbakır'a gelen Bardakoğlu, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ile birlikte Vali Efkan Ala'yı makamında ziyaret etti.

Bardakoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 ay önce mevlidi Diyarbakır'da düzenlemeye karar verdiklerini söyledi.

Diyarbakır'ın tarihi ve anlamlı bir şehir olduğunu belirten Bardakoğlu, şöyle dedi:

''Ulema yatağı olan bu şehirde 27 sahabe yatmaktadır ki, Türkiye'nin başka hiçbir ilinde bu kadar sahabe mezarı yoktur. Bugün mevlidi düzenleyeceğimiz Ulucami ise Anadolu'daki en eski camidir. Mevlidi burada kutlayalım istedik. Görüldüğü gibi artık mevlitleri sadece Ankara ve İstanbul'da değil her yıl ülkemizin farklı bir köşesinde kutluyoruz. Bu yıl Diyarbakır'da kutluyoruz. Gelecek yıllarda inşallah Van ve Trabzon'da kutlayacağız.'' Avrupa'daki karikatür olayı nedeniyle bu yıl mevlidin ayrı bir anlam taşıdığını da vurgulayan Bardakoğlu, ''Batı dünyasında peygamberimiz hakkında kötü yayınlar yapıldı. Müslümanlar buna karşı tepki göstermişlerdi. Umuyorum ki, bu mevlitte peygamberimizin sevgisi etrafında kenetlenir, güzel ahlakını biraz daha içimize sindiririz ve yıllardır barış içinde yaşayan insanlarımız arasındaki huzur ve barış daim olur'' dedi.