BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.448,52
HABER /  SPOR

Benzin bitti yarış ta bitti!

Akaryakıt sponsoru Shell firması benzini az getirince olanlar oldu. 6 saatlik yarış 4 saatte bitti

Abone ol

İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirilen ve 4 kategoride aynı anda yapılan yarışta, LM P1 kategorisinde geçen yıldaki yarışta olduğu gibi Pescarolo Sport takımından Fransız Emmanuel Collard-Jean Christoph Boullion ikilisi birinci oldu. Pistte toplam 134 tur atan ve yarışı 4.01.42.625'lik derece ile bitiren Collard-Boullion ikilisini, Lister Storm Racing takımından İngiliz Justin Keen, Nick Kiesa, Jens Moller üçlüsü izlerken, üçüncülüğü ise Chamberlain Synergy takımından İngiliz Bob Berridge, Gareth Evans ve Peter Owen üçlüsü elde etti.

DİĞER KATEGORİLER

Le Mans Serisi Yarışı'nda LM P2'de Barazi Epsilon takımından Hollandalı Michael Vergers, Fransız Juan Barazi ve Jean Philippe Belloc birinci oldu. LM GT1'de Aston Martin Larbre takımından Portekizli Pedro Lamy, İsviçreli Gabriele Gardel ve Belçikalı Vincent Vosse birinci olurken, LM GT2'de ise GPC Sport takımından İtalyan Luca Drudi, Gabrio Rosa ve Fabrizio De Simone ilk sırayı elde etti.

AKARYAKIT AZ OLUNCA 6 SAATLİK YARIŞ 4 SAATTE BİTİRİLDİ

Le Mans Serisi Yarışı'nın akaryakıt destekçisi Shell firmasının eksik akaryakıt getirmesi nedeniyle yarış erken tamamlanmak zorunda kaldı. 6 saat sürmesi gereken yarış, 7 bin litre eksik akaryakıt getirilmesi nedeniyle, komiserler toplantısı ardından alınan karar gereği 4 saatte bitirildi. Motor Sporları Organizasyonu A.Ş. Genel Müdürü Baran Asena, yakıt ikmalinden kendilerinin sorumlu olmadığını ama bu olayla ilgili suçlu aramamak gerektiğini kaydederek, ''Bir eksiklik olmuş. Bu tamamen bizim dışımızda. Teknik konuları ve ikmali biz yapmıyoruz. Ama takımlara zamanında ikaz yapıldı ve taktiklerini belirlediler. Aslında eldeki yakıtla araçlar 5 saat kadar gidebiliyordu, ancak komiserler kurulu doğru bir karar alarak yarışı 4 saatte bitirdi'' diye konuştu


Haber7