BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  POLİTİKA

Halka inin emri

Erdoğan protokol valiliğine tepkili. Valilelere şöyle seslend:

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Benim valim kamyonla fakire kömür dağıttığı gün bu ülke uçar" sözünü yineleyerek, valilere "illerindeki yoksul vatandaşlara yardım etmeleri çağrısında" bulundu.

İki gün sürecek valiler toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, halktan uzak yönetici modeli anlayışının artık sona erdiğini ve kimsenin yoksulun yanında olmaktan kompleks duymaması gerektiğini belirten Erdoğan, valilere şöyle seslendi:

"Artık protokol valiliği dönemi sona ermiştir, artık hizmet valiliği geçerlidir. Geçenlerde bir ifade kullandım. 'Benim valim kamyonla fakire kömür dağıttığı gün bu ülke uçar' dediğim zaman değişik çevrelerden bazı itirazlar yükseldi. Fakire yardım denildiğinde, bunların dünyasında bunun karşılığı yok.

'Soba görmemişlerdir'

Nasıl olur da hükümet kömür dağıtır? Nasıl olur da bir başbakan, bir vali, bir kaymakam, bir general, bir arada vatandaşıyla aynı sofrada oturup, aynı tencereden çorbayı kaşıklamaya başlar?

Bunlar hayatlarında, belki 'geçmiş zaman olur ki' diye televizyon programları var, onu bir kenara koyacak olursak soba bile görmemişlerdir. İstanbul'un Karagümrük'ünü, Ankara'nın Kuşçağız Mahallesi'ni, Diyarbakır'ın Benusen Mahallesi'ni bunlar bilmezler. Gecekonduda eksi 20 derecede bir gece nasıl geçirilir bilmezler. Dağıtılan kömürün hangi yaralara merhem olduğunu bunlar tahmin bile edemezler."