BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.423,63
HABER /  GÜNCEL

Halk otobüsü şoföründen insanlık dersi

Alanya'da halk otobüsü şoförü içinde para bulunan çantayı teslim ettibulunan

Abone ol

Alanya'da, belediye halk otobüsü sürücüsü, içinde 5 bin euro ve kimlik belgeleri bulunan çantayı, sahibi Danimarkalı turiste ulaştırdı.

Alanya'nın Tosmur Belediyesi'nde otobüs sürücüsü olan Deniz Bacak, çanta içinden çıkan 5 bin euroyu görünce şaşkınlık yaşadı. Sürücü Bacak, tereddüt etmeden çantayı sahibine verilmek üzere Tosmur Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'ne teslim etti. Yapılan incelemeler sonucu, çantanın Danimarkalı Sussi Funk adında bir bayana ait olduğu tespit edildi.

Tosmur Belediyesi, Danimarkalı turiste ulaşarak, Belediye'ye çağrılarak kendisine çantası verildi. Tosmur'dan otobüse bindiğini ve Alanya Hacet Mahallesi'nde otobüsten indiğini ifade eden Sussi Funk, yanında kızları ve torunları ile birlikte otobüsten indiklerini söyledi.

İndikten sonra çantasını otobüste unuttuğunu çok geç fark ettiğini belirten Funk, "İçinde değerli eşyalarım ve cüzdanım vardı. Çok büyük bir üzüntü yaşadım. Kesinlikle çantamı bulamam diye ümidimi kesmiştim. Ama bir müddet sonra Tosmur Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü'nden aradılar. Sonra sevinç içinde rehberim ve kızlarım ile birlikte belediyeye gittim. Otobüste unuttuğum çantamı hiçbir eksiği olmadan teslim ettiler. Ben şoföre ve Tosmur Belediyesi'ne çok teşekkür ederim. Alanya'yı çok seviyorum. Burası benim ikinci evim. Alanya'nın coğrafi özelliklerinin yanı sıra insanları da o kadar sıcak ve dürüst ki bu insani davranış karşısında kelimeler yetersiz kalır." dedi.

Tosmur Belediyesi otobüs şoförü Deniz Bacak ise beldede otobüs şoförlüğü yapan arkadaşlarından, kendi yerinde kim olsa aynı davranışı göstereceğine inandığını söyledi. Bacak, "Ancak, yine de takdir edilmek çok güzel bir duygu." diye konuştu.