BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  MEDYA

Halit Yerebakan eşi kimdir Mehmet Öz'ün sıkı dostu

Halit Yerebakan kimdir aslen nereli kaç yaşında? TRT 1'de hafta içi her gün 12:45'te Doktor Geldi programı yapan Halit Yerebakan'ın eşi ve çocukları merak ediliyor. Kalp cerrahı olan ve dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz'ün de yakın arkadaşı olan Halit Yerebakan merak ediliyor. Halit Yerebakan'ın özel hayatı ve biyografisi internethaber'de.

Abone ol

TRT 1'de hafta içi her gün Doktor Geldi programını sunan Halit Yerebakan ilgiyle takip ediliyor. Kendi adına hayran sayfası açılan Halit Yerebakan'a gelin yakından bakalım.

Halit Yerebakan, 08.08.1982 tarihinde istabul’da doğdu. Erenköy İlkokulu’nda 3 yıl eğitim aldıktan sonra New York’ta Manlius Eagle Hill ilk ve orta okulunu tamamladı. Lise tahsilini İstanbul’da Kasımoğlu kolejinde tamamladıktan sonra 2000 yılında İstanbul Bilim Üniveritesi Tıp fakültesinde eğitime başlayıp başarı bursu ile 2006 yılında tıp eğitimini tamamladı.

MEHMET ÖZ İLE ÇALIŞTI Erzincan’da zorunlu hizmete atandığı mezuniyet döneminde tıpta uzmanlık imtihanını kazanarak Yeditepe Üniversitesi Tıp fakültesi hastanesinde Kalp ve Damar Cerrahisi anabilim dalında ihtisas eğitimine başladı.Prof.Dr. Mehmet Öz’ün yanına araştırma asistanı olarak kabul edilmiş ve 3 ay süre ile Prof.Dr. Mehmet Öz’ün yanında çalışmıştır. 2004 yılında Avrupa’da önemli bir minimal invaziv kalp cerrahisi kliniği olan OLV Ziekenhuis Aalst, Belgium’da stajyer aktif cerrah olarak 3 ay süre ile görev yapan Dr.Halit Yerebakan, devam eden yıllarda Dubai Wellcare Hospital, Frankfurt Goethe Üniversitesi gibi merkezlerde gözlemci olarak bulundu. 2006 yılında Cenevre Üniversitesi kalp ve damar cerrahisi kliniğine asistan olarak ve New York Presbyterian hastanesine ise kalp ve damar cerrahisi alanında kök hücre uygulamalarında araştırma görevlisi olarak kabul edilen Dr.Halit Yerebakan, yurt dışında meslek hayatına başlamak yerine ülkemizde Yeditepe Üniversitesi hastanesinde kalp ve damar cerrahisi eğitimini almak üzere tıpta uzmanlık sınavında en yüksek kalp cerrahisi puanı ile uzmanlık eğitimine başladı.

2003 yılında başlayan Prof.Dr. Mehmet Öz ile olan birlikteliğini Türkiye’ye taşımış, ülkemizde asistanı ve televizyon programının Türkiye sitesinde hasta sorularını yanıtlayan hekim olarak görev yaptı. 

HALİT YEREBAKAN EŞİ ÇOCUKLARI KİM? İnstagram hesabını sık kullanan Halit Yerebakan aynı zamanda gazetede yazılar yazmaya devam ediyor. TRT 1'de Doktor Geldi programını sunan Halit Yerebakan'ın bir kızı bulunuyor. Sıklıkla ailesiyle birlikte fotoğraflar paylaşan Yerebakan'ın binlerce takipçisi bulunuyor.