BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  MAGAZİN

Halit Ergenç görüşmeyi anlattı

Başbakanlık Resmi Konut’ta 4 saat süren Gezi Parkı görüşmesinin ardından sanatçılar adına Halit Ergenç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Halit Ergenç, Başbakan Erdoğan'ın yargı sürecine saygılı olduklarını kendilerine ifade ettiğini söyledi.

Ergenç, açıklamasında, "Yargı sürecine saygılı olduklarını bize tekrarladılar. Yargı süreci sonunda karar olumsuz olursa buna uyacaklarını, Gezi Parkı’nı park olarak koruyacaklarını, yargı süreci sonunda olumlu sonuç çıkarsa o zaman halk oylamasına gideceklerini söylediler” diye konuştu.

Şiddet konusuna da değinen Ergenç, "Şiddet görüntüleri ile ilgili herhangi bir görüntü varsa bunları kendilerine ulaştırmamızı istediler ”dedi. Şiddetin kim tarafından yapıldığına bakılmaksızın herkesin soruşturulacağını belirten Ergenç, Gezi Parkı’nda eylemlerine devem edenlerin de artık evlerine dönmelerinin istendiğini vurguladı.

KAHRAMAN: YARIN BİR ETKİNLİK YAPACAĞIZ AMA BU ŞENLİK OLMAYACAK

Taksim Dayanışması Sekreteryası adına açıklama yapan Tayfun Kahraman, 17 gündür Gezi Parkı'yla başlayan çevre hakkı ve demokrasi hakkının ülkede derin bir iz bıraktığını belirterek, "Değerlendirmelerimizi Başbakana ilettik. Sayın Başbakan halk oylamasına gideceklerini söyledi” dedi.

Kahraman, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşlarımızın yani halkın kararına uyacaklarını söylediler. Güvenlik kuvvetlerinin ölçüsüz ve kuralsız şiddetlerinin de araştırılacağı tarafımıza bildirildi. Biz bugün burada halen de süren bu sürecin ve sayın Başbakan'ın söylediği sözlerinin takipçisi olacağız. Buradan çıkıp Gezi Parkı'na gidiyoruz. Konu tamamen parka, yaşam alanına saygı olarak başladı. Oradaki duyarlı insanlar bu süreci değerlendireceklerdir. Kendilerine olumlu yaklaşımı aynı seviyede değerlendireceklerdir. Ve kendi kararlarını vereceklerdir. Yarın bir etkinlik yapacağız. Bu süreçte maalesef 4 ölüm gerçekleşti. Bu acıyı halen içimizde yaşıyoruz. Yarınki etkinlik bir şenlik değil ağıt, üzüntü, onları anma şeklinde olacaktır.''

Yazar Sunay Akın da demokratik mücadelede emeği geçen herkese teşekkür etti. Görüşmeye taksiyle gelen sanatçılar, Resmi Konut’tan Başbakanlık’ın kendilerine tahsis ettiği minibüslerle ayrıldı.