BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.435,78
HABER /  MAGAZİN

Halit Akçatepe son yolculuğuna uğulandı

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Halit Akçatepe'nin cenazesi son yolculuğuna uğurlandı. Akçatepe için önce Caddebostan Kültür Merkezindeki tören düzenlendi Törenin ardından Şakirin Camii'nde namaz sonrası Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Abone ol

Cuma günü yaşamını yitiren ve Türk sinemasının unutulmaz filmerinde rol alan usta oyuncu Halit Akçatepe bugün dostları ve sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı

79 yaşında hayatını kaybeden ünlü oyuncu için ilk tören Caddebostan Kültür Merkezindeki törenin ardından Şakirin Camii'nde tören düzenlendi.

Törene Halit Akçatepe'nin çok sayıda seveni ve sanatçı dostları katıldı. Eski eşi Tülin Alpman ile çocukları Itır Akçatepe, Ebru Akçatepe ve torunları Alara ve Cem taziyeleri kabul etti.

Hülya Koçyiğit Akçatepe'nin tabutunun başında...

SON KEZ SAHNEDE

Akçatepe’nin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu son kez sahneye çıkarıldı, "Unutmayacağız" yazısıyla bir fotoğrafı perdeye yansıtıldı.

KIZINDAN DUYGU DOLU SÖZLER

Akçatepe'nin dostları sahneye tek tek çıkıp birer konuşma gerçekleştirdi. Akçatepe'nin kızı babasını anlatırken duygusal anlar yaşadı.Kızı Ebru Akçatepe ayakta durmakta zorlanırken şunları söyledi:

“Babamın değerli dostları ve sevenleri yanımızda olduğunuz için ailemiz adına teşekkür ediyorum. Sizlere babamı anlatmayayım burada bulunan herkes onu çok seviyor ve yakından tanıyor. Babamla bugün ilk kez aynı sahnedeyiz daha önce de yapabilirdik ama bu olmadı. Çünkü ben de tiyatrocu oldum ailemizin sanat bayrağını ben taşıyorum babam için bir gece düzenleyecektik yine burada yapacaktık sevdiği dostları yakın arkadaşlarıyla birlikte bu sahnede buluşacaklardı.

Babamın birçok filmde canlandırdığı talihsiz karakterlerin şanssızlığı yine burada onu geldi buldu. İşte CKM’deyiz onunla aynı sahneyi paylaşıyoruz. Hayatının final sahnesi de çoğu filmi gibi hüzünlü ve buruk… Ardında temiz bir geçmiş bırakarak gidiyor. İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir dost, iyi bir baba bir evlat olarak diyorum ki bu miras da bize yeter”

KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenk gönderdiği anma töreninde Akçatepe’ye veda için konuşmalar yapıldı.

HAYATINI SANATA ADADI

Sanat yaşamına tiyatro ile ilk adımı atan Halit Akçatepe, Refik Halit Karay Mektebi’ni bitirdikten sonra Konservatuvar eğitimi ile profesyonel olarak oyunculuk yapmaya başladı. Rıfat Ilgaz imzalı ‘Hababam Sınıfı’ ile efsaneleşen usta sanatçı, yer yer güldüren, yer yer hüzünlendiren karakterlerle, hepimizin gönlünde taht kurdu. Tıpkı Sen Tıpkı Ben, Töre ve Rosenbergler Ölmemeli gibi edebi eserleri, usta bir oyunculukla tiyatro sahnesinde izleyiciye ulaştıran Halit Akçatepe, rol aldığı sayısız filmle, Türk sinemasının en büyük sanat emektarlarından biri olarak 70 yılını sanata adadı.

Halit Akçatepe'ye son veda! Cenazeden özel fotoğraflar

KISMİ FELÇ GEÇİRMİŞTİ

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı tedavi gören Halit Akçatepe, 79 yaşında hayatını kaybetti. Hababam Sınıfı’nın Güdük Necmi’si Akçatepe, 2014 yılında sağ tarafında güçsüzlük ve yüksek tansiyon şikayetiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Halit Akçatepe'nin eşi Rezzan ve çocukları kimdir? İlk karısı ile...

CENAZEMDE GÖRÜRSÜN NE KADAR SEVİLDİĞİMİ

Az dostu, çok arkadaşı olduğunu anlatan Halit Akçatepe, “Severim arkadaşlığı ama dost olmam, dostlarım vardır ama az vardır. Sanat camiasında rahmetli Kemal Sunal, Metin Akpınar, Zeki Alasya dostlarım. Arkadaş çok.” şeklinde konuşmuş ve ölümle ilgili ise şunları söylemişti; “Niye düşünmeyeyim ölümü. Öleceksek öleceğiz. Bunun başka çaresi yok. Cenazemde görürsün benim ne kadar sevildiğimi”

Halit Akçatepe'nin asıl ismi ve 55 yıllık sırrı!

İşte Halit Akçatepe'nin son fotoğrafı...