BIST 10.335
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.459,95
HABER /  DÜNYA

HALEP’İN DAMAK TADI TÜRKİYE’DE

Suriye’de çıkan iç karışıklıktan dolayı ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan mülteciler, ülkelerindeki damak tadını da Türkiye’ye taşıdı. Ş...

Abone ol

Suriye’de çıkan iç karışıklıktan dolayı ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan mülteciler, ülkelerindeki damak tadını da Türkiye’ye taşıdı. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir girişimci, Suriye’deki damak tadını Türkiye’ye taşımak ve Suriyelilerin damak tadına göre yemek yiyebilecekleri bir ortam hazırlamak için lokanta açtı.
Halep döneri, kebap ve meze çeşitleriyle hizmet veren Halep Lokantası, kısa zaman içerisinde Türkiyeli ve Suriyeli müşteriler tarafından yoğun talep görmeye başladı. Özellikle tavuk döner ve kızartmada iddialı olan girişimciler, önümüzdeki günlerde daha güzel işlere imza atacaklarını belirtti.
20 yıldır Halep’te lokanta işleten Yaser Dik adlı Suriyeli, şunları söyledi:
"Türk halkına ve Türk hükümetine çok teşekkür ederim. Tüm Arap ülkelerin tamamından daha fazla bizlere yardımcı oldu. Burada Bilal kardeşimin öncülüğünde böyle bir yer açtık. İstedik ki Suriye’deki damak tadını Türkiyeli kardeşlerimizin beğenisine sunalım ve Akçakaleli kardeşlerimiz gelip tatsınlar. Burayı açtık ve ilk işimiz Türk bayrağını asmak oldu. Bu bayrak bizim de bayrağımız, şerefimiz ve namusumuz oldu. Bu mekanda Suriyeli 18 kardeşimize iş imkanı açarak Türk devletinin yükünü hafifletmeye çalışıyoruz. Burada çalışanlar kendi ayakları üzerinde durarak ev kiralayıp, normal hayata alışsınlar. Gerçekten Türk hükümetinin yaptığı yardımlar, bütün Arap ülkelerinden kat kat fazladır. Bu gidişle daha uzun süre bizler buradayız. Bu yüzden Türkiye’ye gelen Suriyeliler, bir iş bulup çalışmalılar ve Türk devletine yardımcı olmalılar. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz. O Suriye halkına her konuda yardımcı oldu. Bu yüzden şükranlarımızı sunuyoruz. Özellikle çadırlarda kalan vatandaşlarımıza çok yardımcı oldu. Onların her türlü insani ihtiyaçları karşılanmaktadır."
(İHA)