BIST 10.158
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,94
HABER /  MEDYA

Haksever'den İnternethaber'e övgü!

İnternette yazılan her şeye güvenmemek gerektiğini söyleyen Oğuz Haksever, İnternethaber'in adını duyunca..

Abone ol

TVNET, yeni yayın dönemine hızlı bir giriş yaptı. Veyis Ateş'in hazırlayıp sunduğu Son Baskı programın bugünkü konuğu NTV'nin deneyimli sunucusu Oğuz Haksever oldu.

Haksever, programa güzel bir sürpriz ile başladı. Programın başında Veyis Ateş'in izleyicilere yapması gereken sunuşu Oğuz Haksever yaptı.

PROGAMI BEN AÇIYORUM HOŞ BULDUM

Programın jeneri sonrasında ekranda görünen deneyimli sunucu, "Merhaba efendim, son baskı programına hoş geldiniz. Lütfen elinizdeki uzaktan kumandayla oynamayın. Bir yanlışlık yok. TVNET kanalında Veyis Ateş kardeşimin konuğuyum. Kendisi benden böyle bir ricada bulundu. Programı ben açıyorum. Hoş buldum..."


ÖNCE İNTERNETE GÜVENMİYORUM DEDİ, SONRA İNTERNETHABER ADINI DUYUNCA ÖVDÜ!

Programda internette yazılan her şeye güvenmemek gerektiğini söyleyen Oğuz Haksever habercilik yapan siteler ile twitter, facebook gibi sitelerde yazanları da ayırmak gerektiğinin altını çizdi.

Veyis Ateş'in programına bağlanarak Türkiye'de günün en çok okunan ve yorumlanan 3 haberi üzerine yorum yapan İnternethaber Medya Grup Başkanı Süleyman Özışık'ın sözlerini bitirmesinden hemen sonra  Veyis Ateş'ten, "İnternet medyasıyla aranız nasıl? Güven merkezli soruyorum..." sorusu geldi. Haksever'in bu soruya verdiği cevap oldukça manidardı:

"Habercilikte haber kaynağı olarak internete güvenmeyin dersi verdim ben biliyor musun? Sağdan soldan duyduğunu yapıştırıp koyuyor. Kaynağı nedir belli değil. Twitter'a güvensek ortalık karışır.

İletişim Fakültelerinde okumayan ama haberci olmak isteyen gençleri istihdam etmek için ders verdik biz NTV'de.  Eğer bir bilgiye ihtiyacınız varsa internette yazılanlara şöyle bir durun bekleyin diyorum ben..."

Veyis Ateş'in Süleyman Özışık'ı ve İnternetHaber'i hatırlatarak sarfettiği  "İnternet Haber'de 50-60 kişi çalışıyor artık. Burada dile getirmezsem çok ciddi haksızlık yapmış olurum. Ben biliyorum 2005'den beri İnternet Medyası Derneği Başkanı Hadi Özışık, merdiven altı internet siteleri olmasın diye çalışıyor. Ajanslara aboneler, editöryel bir süzgeçten geçiyorlar... Güvenmeyin aşaması sona ermedi mi?" sözleri üzerine Haksever şöyle sürdürdü sözlerini:

"Hepsi için demedim. Anlattığın organizasyona itirazım yok. Bunu vurgulamaları lazım. Bunun bir sertifikası olması lazım. Zaten bir süre sonra insanlar sizin yazdıklarınız doğru mu değil mi anlarlar...

Şimdi Süleyman Özışık'ı dinledik, çok düzgün bir anlatımdı. Onun anlatımından hissediyorsunuz zaten. Süleyman Özışık'ın haberlerin özetini verişindeki kaliteyi hissediyorsunuz. Onlara tabii ki güveneceksiniz."