BIST 9.998
DOLAR 32,35
EURO 34,89
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL

HAKSENden terör protestosu

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu üyeleri, Aktütün ve Diyarbakır'daki terörü lanetledi.

Abone ol Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) üyeleri, Aktütün Karakolu'na ve Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan saldırılarda şehit olanlar için ''Saygı Yürüyüşü'' düzenledi.

HAKSEN üyeleri, olağan genel kurullarının ardından Maltepe Köprüsü altında toplandılar. Buradan, GMK Bulvarı üzerinden Kızılay'a yürüyen gruptakiler, yol boyunca ''Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir'', ''Şehidim hakkını helal et bize'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ve ''Kahrolsun PKK'' şeklinde sloganlar attı.

Gruptakiler adına Güvenpark yakınlarında basın açıklamasını okuyan HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, Aktütün Karakolu ile Diyarbakır'da polis servis aracına yapılan saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

''Hepimizin yüreği dağlanmıştır. Rahat uyusunlar, hepimiz bu memleketin sahipleriyiz. Hepimiz Mehmetçiğiz'' diyen Çivi, yıllardır bir arada yaşayan, Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza çarpışan, Türk ve Kürt halklarının kardeşliğini kimsenin bozamayacağını ifade etti.

Terör yüzünden binlerce kişinin şehit olduğunu belirten Çivi, tezkereyle yetki alan Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyine girip, bölgeyi teröristlerden temizlemesini istedi. Bu sırada, gruptakiler, ''Ordu Irak'a'' şeklinde sloganı attı.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup, daha sonra dağıldı.