BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.468,42
HABER /  GÜNCEL

Hakkari'nin küçük kurtarıcıları

Dün Hakkari, büyük bir Faciyanın eşiğinden döndü. Bir çöp torbasına gizlenmiş bomba iki çocuk tarafından bulundu. Bombayı inceleyen uzmanlar şaşkınlık içindeydi.

Abone ol

Harçlığını çıkarmak için çöp toplayan 9 yaşındaki E.T., siyah poşete gizlenmiş çalışan bir saat buldu. E.T.’nin ağabeyiyle birlikte polise götürdüğü saatin, patlamasına 50 dakika kalan C-4’ten yapılmış zaman ayarlı bomba olduğu ortaya çıktı.

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde dar gelirli 9 çocuklu bir ailenin oğlu olan ilköğretim okulu 3’üncü sınıf öğrencisi E.T., geçen perşembe sabahı okula gitmeyip çöp toplamaya çıktı. İlçenin en önemli caddesi Cengiz Topel üzerinde Hükümet Konağı’na 100 metre uzaklıktaki küçük çöpleri karıştıran E.T., sabah saat 08.00 sıralarında siyah poşet içinde bir saat buldu.

POLİSE KOŞTULAR

Saatin çalıştığını gören E.T., aynı cadde üzerinde seyyar gazete satan ağabeyi 13 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi E.T.’nin yanına giderek, saat bulduğunu söyleyip poşeti gösterdi. Bu sırada yoldan geçen bir kişinin, çalışan saatin bomba olabileceğini söylemesi üzerine, kardeşler hiç vakit kaybetmeden poşetle birlikte Yüksekova Emniyet Müdürlüğü’ne gitti. Kardeşler, çöp içinde saat bulduklarını belirterek poşeti kapıda görevli polise teslim etti.

FACİAYA KILPAYI

Bomba uzmanları, iki kardeşin getirdiği saati emniyet bahçesinde incelediğinde şoke oldu. Bombanın zaman ayarlı ve saat 08.50’de patlamaya ayarlandığını belirleyen uzmanlar, hemen hareket geçerek 10 dakika içinde saat 08.20’de etkisiz hale getirdi. Bomba üzerinde yapılan incelemede içinde 2.5 kilo C-4 patlayıcının olduğunu belirlendi. Polis, ‘İlçenin en önemli ceddesine bırakılmış. Buradan yüzlerce insan geçiyor. Patlasaydı facia yaşanırdı’ dedi.

Polis kola ısmarladı

Patlamasına 50 dakika kalan bombayı Emniyet’e getirerek Yüksekova’yı faciadan kurtaran 9 yaşındaki E.T. ile ağabeyi E.T.’ye polis yakın yakın ilgi gösterdi. Bombanın imha edilmesinden sonra polisler Emniyet’te misafir ettikleri kardeşlere kola ısmarladı. Yüksekova Emniyet Müdürü Ergin İşler de, iki kardeşi davranışları nedeniyle tebrik etti. Dar gelirli kardeşlere okul malzemesi alan İşler, ailelerine de yakacak yardımında bulundu.

KAYNAK:HURRİYETİM