BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  GÜNCEL

Hakkari Şemdinli'de çatışma şehit ve yaralılar var

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Gelen son dakika haberlere göre, 2 uzman çavuş şehit oldu. Şehitlerin isimleri de açıklandı.

Abone ol

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker şehit olurken, 3 asker ise yaralandı.

Şemdinli Gerdantepe bölgesinde devam eden operasyonlarda gece saatlerinde sıcak temas yaşandı. Açılan ateş sonucu dün gece saat 24.00 sıralarında 2 uzman çavuş şehit olurken, 3 asker ise yaralandı.

Şehit olan askerlerden birinin kimliği açıklandı. Şehidin Zoguldak nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci olduğu öğrenildi. Diğer şehidin ismi ise henüz açıklanmadı.

ZONGULDAK ŞEHİDİ TÜM KÖYDEN HELALLİK ALMIŞ

 23 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Kerim Keçeci'nin acı haberi de Zonguldak Çaycuma Yeniköy'deki baba ocağına ulaştı.  Şehidin geçen Ramazan Bayramı’nda köye geldiği ve bütün köyden helallik aldığı ortaya çıktı.

AĞABEYİ DE UZMAN ÇAVUŞ

43 yaşındaki anne Ferizan Keçeci ise oğlunun şehit haberini duyunca sinir krizleri geçirdi. Şehidin evinin önüne gelen ambulansta ilk müdahalesi yapılan acılı anne, ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çiftçilikten emekli olan 45 yaşındaki baba Naim Keçeci ise güçlükle ayakta durarak taziyeleri kabul etti. Şehidin 25 yaşındaki ağabeyi Mustafa Keçeci’nin de Hakkari’de 2 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenildi. Şehidin en küçük kardeşi Resul Keçeci de ağabeyinin şehit haberi ile yıkıldı.

AMCASI ANLATTI : HERKESTEN HELALLİK ALDI
Ağabeyi Mustafa Keçeci ve babası Naim Keçeci ile birlikte evlerinin yanına yeni bir ev yaptırdıkları öğrenilen Kerim Keçeci’nin en son geçen Ramazan Bayramı’nda köyüne geldiği ortaya çıktı. Yeğeninin şehit haberiyle yıkılan amca Nail Keçeci, “En son bir ay önce geldi. Bana ‘Amca hakkını helal et’ dedi. Üç kardeşti, bekardı. Ağabeyi de aynı yerde görev yapıyor. Babası, kendisi, ağabeyi ile birlikte kredi çekerek ev yaptırıyorlardı. Bayramda buradaydı. Gezdik, tozduk. En son gelişinde benimle helalleşti. 'Ne olacağı belli olmaz' dedi. Bütün köyden helallik aldı. Alnına yazılmış” diye konuştu.

BAYRAMI BEKLERKEN...

Baba Naim Keçeci'nin yakın zamanda camlarını taktırdığı evde, askerden gelecek olan çocukları ile Kurban Bayramı'nı karşılayacakları öğrenildi. Baba Naim Keçeci'nin üç kat yapmayı düşündüğü evi taziye evi oldu. Oğullarının da yardımıyla evin inşaatını sürdüren baba Naim Keçeci'nin dünyası, oğlu Kerim Keçeci'nin şehit haberiyle yıkıldı. Bu arada, evin inşaatında kullanılması planlanan kum da şehit evinin önüne gelen kepçe ile başka bir yere nakledildi.

BURSA'DA ŞEHİT ATEŞİ

Hakkari Şırnak'ta çatışmalar 2 gündür devam ediyor. Önceki gün de çatışmada Uzman çavuş Zeki Uğur şehit düşmüştü. Zeki Uğur bugün memleketi Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi konvoyla Bursa'nın Büyükorhan İlçesi'ne getirildi.


Orhan Kebir Camisi'ndeki askeri törene binlerce Büyükorhanlı ellerinde Türk Bayrakları ile katıldı.

Anne Hacer ve baba Yusuf Uğur da protokolün taziyelerini kabul ettiler. Bekar olan 25 yaşındaki Zeki Uğur, Piribeyler Köyü'nde toprağa veriliyor.

10 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

Derecik Beldesi Samanlı ve Cedikhan bölgesinde dün sabahPKK'lı teröristlerin operasyon yapan askerlere ateş açması üzerine uzun süreli çatışma başlamıştı. Dünkü çatışmada 10 terörist öldürülmüştü.