BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  GÜNCEL

Hakkari şehitleri toprağa verildi!

Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu, polis memuru Okan Koç Ankara’da Özel Harekat Polisi Ertuğrul Polat ise Gaziantep'te toprağa verildi.

Abone ol

Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'ndaki Şehitler Camii'nde şehit olan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu ve Özel Harekat Polisi Okan Koç için cenaze namazı kılındı.

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu'nun iki erkek ve bir kız çocuğu olduğu öğrenilirken, büyük oğlu Ali Kemal'in Kayseri Polis Okulu'nda ikinci sınıfta okuduğu, küçük oğlu Alperen Kürşat'ın da lise son sınıfta okuduğu belirtildi. Şehidin Gazi Üniversitesi'nde okuyan kızı Gizem ise babasını son yolculuğunda yalnız bırakmazken, Gizem'in özel harekat üniformasını giyerek babasını selamladı.

Ankaralı bir başka şehit Özel Harekat Polisi Okan Koç da yine şehit Yalçın Dizdaroğlu ile birlikte yan yana son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Okan Koç'ın minik kızı Nergis ise olan bitenden habersiz bir şekilde babasını son yolculuğuna uğurladı.

ŞEHİTLER CAMİİ'NDE DÜZENLENEN İLK ŞEHİT TÖRENİ

Şehitler Camii'nde düzenlenen cenaze namazı ise hem ismi hem de buradan kalkan ilk şehit töreni olmasından dolayı dikkat çekti. Caminin kısa bir süre önce yapıldığı ve şehitler Dizdaroğlu ve Koç'un bu camine cenaze namazı kılınan ilk şehitler olduğu belirtildi.

Şehitler için düzenlenen cenaze namazına ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel BaşKanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve çok sayıda bürokrat ve emniyet mensubu katıldı.

Gölbaşı'nda cenaze töreni düzenlenen Yalçın Dizdaroğlu Gölbaşı Mezarlığı'nda, Okan Koç da Sincan Cimşit Mezarlığı'nda defnedildi.

şehi̇t-ertuğrul.jpg

OĞLUNU SON YOLCULUĞUNA TEKERLEKLİ SANDALYEDE UĞURLADI

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde hain saldırı sonucu şehit düşen Özel Harekat Polisi Ertuğrul Polat’ın (25) naaşı köyünde defnedildi. Şehit oğlunu son yolcuğuna uğurlayan baba Hüseyin Polat, ambulansla tören alanına geldi.
Hakkari’deki mayınlı saldırıda şehit düşen Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Özel Harekat Polisi Ertuğrul Polat son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polisin cenazesi morgdan alınarak, önce ailesinin ikamet ettiği Mücahitler Mahallesi’ndeki evine, ardından toprağa verilmek üzere doğum yeri olan Bağbaşı köyüne getirildi. Köy içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Köy meydanında öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından şehit polis için askeri tören düzenlendi. Törenin ardından şehit polisin Türk bayrağına sarılı naaşı köy mezarlığına götürüldü. Tabutu meslektaşlarının omuzlarında taşınan şehit polisin eşi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü.Şehit polis, gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

haberici.20121021162750.jpg 

HAİNLERİ SEVİNDİRMEYİN

Emekli bekçi olan şehit babası Hüseyin Polat, şehit oğlunu son yolculuğuna tekerlekli sandalye üzerinde uğurladı. Ambulansla tören alanına getirilen şehit babası metanetini korurken, kendisi gibi polis olan ağabeyi ağlayanlara ‘hainleri sevindirmeyin, Ertuğrullar ölmez’ diyerek teselli verdi. Başsağlığı dileklerini kabul eden baba Hüseyin Polat, töreni sağlık ekiplerinin gözetimi altında izledi.

ŞEHİDİN EŞİNE BAYAN POLİSLER REFAKAT ETTİ

Şehit polisle 3 ay önce evlenen öğretmen Ümmühan Gülsüm’ün 2,5 aylık hamile olduğu belirtildi. Şehit töreninde bayan polislerin teselli ettiği Ümmühan Gülsüm, şehit eşinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü ve “Sen bir daha dönmeyeceksin aşkım” diye seslendi. Şehidin kız kardeşi Kiraz da, yengesini bir an olsun yalnız bırakmadı.
6 ay sonra baba olacak olan şehit polis Ertuğrul Polat’ın 10 gün önce by-pass ameliyatı olan babası Hüseyin Polat’ı görmek için Gaziantep’e geldiği bildirildi. KPSS sınavı sonucunda DSİ Ankara Genel Müdürlüğü’nde memurluk görevini kazanan şehit polisin, DSİ yerine emniyet teşkilatını tercih ettiği öğrenildi. 8 kardeşli Polat ailesinin 5. çocuğu olan şehit polisin, annesini yıllar önce kaybettiği ifade edildi. Ayrıca, kardeşi ve ağabeyi de kendisi gibi polis olan şehit Ertuğrul Polat’ın şehit mezarlığında mezar taşına sarılarak çektirdiği fotoğraf yürek burktu.
Şehidin son yolcuğuna uğurlandığı törene; Vali Erdal Ata, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Bucak, belediye başkanları, kaymakamlar, siyasi parti il başkanları ve temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.